Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Venäjä maksaa ylimääräisiä dopingtestejä yleisurheilijoilleen

Urheilu
 
EDUARD KORNIYENKO / REUTERS
Venäjän yleisurheilijoita harjoittelemassa Stavropolin kaupungin stadionilla 10. marraskuuta 2015.
Venäjän yleisurheilijoita harjoittelemassa Stavropolin kaupungin stadionilla 10. marraskuuta 2015. Kuva: EDUARD KORNIYENKO / REUTERS

Venäjä joutuu nyt tekemään hartiavoimin antidopingtyötä todistaakseen, että maan yleisurheilijat ovat puhtaita ja kilpailukelpoisia Rion olympialaisissa. Venäjä satsaa ylimääräisiin dopingtesteihin, joilla se toivoo vakuuttavansa kansainvälisen yleisurheiluliiton siitä, että maa aikoo tosissaan puhdistaa urheilunsa.

Venäjä on ollut yhden kaikkien aikojen suurimman dopingskandaalin keskiössä jo kuukausia, ja dopingsyytösten takia maan yleisurheilijat ovat kilpailukiellossa.

Urheiluministeriö kertoi myöhään perjantaina, että kansainvälinen yleisurheiluliitto testaa venäläisyleisurheilijat ainakin kolme kertaa Rion olympialaisten alla. Nämä testit ovat ylimääräisiä, ja niiden lisäksi urheilijoita saatetaan testata muutenkin normaaliin tapaan.

Kansainvälisen yleisurheiluliiton tekemistä ylimääräisistä testeistä vastaavat ulkomaiset yritykset, testit suunnittelee Britannian antidopingtoimisto UKAD, ja testit analysoidaan maailman antidopingtoimisto Wadan akkreditoimissa laboratorioissa.

Venäjän presidentti Vladimir Putin sanoi perjantaina maan tukevan dopingsyytösten tutkimista ja toivoi, että huomio ei ole poliittisesti motivoitunutta.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?