Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Pietarilaisrikollisen hyökkäyksissä saattoi kärsiä kymmeniä seksityöntekijöitä - ja se yksi suomalainen MM-kisaturisti

”Keräämme parhaillaan seksityöntekijöiden lausuntoja heihin kohdistuneista hyökkäyksistä”, seksityöntekijöiden tukijärjestön johtaja Irina Maslova sanoi HS:lle.

Urheilu
 

Pietari

Pietarilainen rikollinen Vjatšeslav Datsik ehti taistella seksikauppaa vastaan noin kahden kuukauden ajan ennen kuin hänet keskiviikkona otettiin kiinni.

Suomessa on nostettu esiin se, kuinka Datsik häpäisi bordellista löytämäänsä suomalaista MM-kisaturistia. Mutta mikä oli naisten kohtalo?

”Tapauksia on ollut jopa yli 50. Keräämme parhaillaan uhrien lausuntoja heihin kohdistuneista hyökkäyksistä”, Irina Maslova sanoi HS:lle perjantaina. Hän johtaa seksityöntekijöiden tukijärjestöä Serebrjanaja rozaa, joka tarkoittaa Hopeista ruusua.

Maslova auttaa Datsikin hyökkäyksistä kärsineitä naisia, on järjestänyt heille asianajajia, lämmintä vaatetta ja ruokaa.

Tiistain ja keskiviikon välisenä yönä Datsik murtautui ilmeisesti yhdessä toisen miehen kanssa bordelliin Pietarin Vasilinsaarella. Hän pakotti kymmenen seksityöntekijää ja suomalaisturistin riisuutumaan ja nöyryytti marssittamalla heidät alasti poliisiasemalle.

HS:n tietojen mukaan kulkueen mies on Suomen kansalainen.

Maslovan mukaan Datsikin uhreista pahimmassa kunnossa on yksi afrikkalainen nainen, jonka selkäranka vaurioitui aiemmassa pahoinpitelyssä. Hänet leikattiin sairaalassa, ja ihmiset auttavat hoitokulujen kattamisessa.

Venäjällä isojen yleisötapahtumien edellä usein ratsatataan bordelleja ja yritetään näin ehkäistä seksikauppaa. Järjestön mukaan poliisiratsiat ovat yleisiä muutenkin, ja vaikeuksista selvitäkseen seksityöntekijöiden pitää maksaa poliisille. Jääkiekon MM-kisojen otteluita pelattiin Pietarissa 6.–19. toukokuuta.

Datsik ei kuitenkaan ole poliisi vaan rikollisjulkimo, jonka on Venäjällä todettu sairastavan skitsofreniaa. Hän pakeni aiemmin Venäjältä Norjaan, jossa kuitenkin arvioitiin, että hän voi vastata teoistaan oikeudessa. Norja palautti hänet Venäjälle.

Datsik on myös entinen vapaaottelija ja äärinationalisti.

Uutissivusto Fontanka.ru:n mukaan Datsik suuntasi keskiviikon vastaisena yönä Vasilinsaaren jälkeen Petrogradin kaupunginosaan ja hyökkäsi toiseen huoneistohotellissa sijaitsevaan bordelliin. Siellä hän raahasi huoneestaan ulos moskovalaisnaisen, joka oli lomalla, eikä tällä ollut mitään tekemistä seksikaupan kanssa.

Lisäksi Datsikin mukaan poliitikot ovat rahoittaneet hänen riehumistaan. Toistaiseksi Datsik on pidätetty kahdeksi kuukaudeksi rikostutkinnan ajaksi.

Maslovan mukaan Venäjällä on noin kolme miljoonaa seksityöntekijää, vaikka sisäministeriön virallinen arvio on miljoona.

Seksin osto ei ole Venäjällä kiellettyä. Seksipalvelujen tarjoamisesta voi saada sakkoa ja paritus on rikos.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!