Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Leijonilla Venäjää vastaan pelkkiä onnistujia – Ohtamaa taistelun ruumiillistuma

Urheilu
 
Vesa Koivunen
Atte Ohtamaa alkusarjan ottelussa Kanadaa vastaan.
Atte Ohtamaa alkusarjan ottelussa Kanadaa vastaan. Kuva: Vesa Koivunen

Kaksi maalia viimeistellyt Sebastian Aho nousi lauantaina sankariksi, mutta Leijonista ei löytynyt Venäjä-välierässä yhtään epäonnistujaa.

Esimerkiksi paljon kritiikkiä saanut Esa Lindell pelasi parhaan pelinsä MM-turnauksessa. Mikko Koskinen oli jälleen kerran maalillaan kuin muuri.

Suomen 3–1-voittoon päättyneessä ottelussa yksi suurimmista onnistujista oli puolustaja Atte Ohtamaa.

Peruspakkina tunnettu Ohtamaa oli Leijonien taistelun ruumiillistuma. Hän hyppäsi alivoimilla uhrautuvasti kiekkojen eteen ja kohteli Venäjän hyökkääjätähtiä puolustusalueella kovaotteisesti.

Kun ottelu oli toisessa erässä tasatilanteessa 1–1, Leijonat joutui tappamaan kaksi lähes peräkkäistä alivoimaa.

Siinä tilanteessa Venäjän johtomaali olisi voinut muuttaa ottelun kulun toisenlaiseksi. Molemmilla alivoimilla juuri Ohtamaa oli se pelaaja, joka blokkasi Aleksandr Ovetškinin ja muiden venäläisten tulisia laukauksia.

Mestaruuksia ei voiteta ilman mustelmia – ja niitä Ohtamaan kropassa tällä hetkellä riittää. Lisää on luvassa sunnuntaina, kun Suomi pelaa MM-finaalissa.

Eikä Ohtamaa suinkaan ole ainoa suomalaispelaaja, joka uhrautui alivoimalla ja taisteli upeasti. Hänen onnistuneisiin suorituksiinsa tiivistyy koko leijonajoukkueen asenne ja ilme.

Suomi voitti välierän paremman joukkuepelaamisen takia. Leijonat taisteli, uhrautui, puolusti ja puhalsi yhteen hiileen voiton arvoisesti.

Venäjä ei ollut lähellekkään niin yhtenäinen ryhmä, sen näki, kun seurasi esimerkiksi supertähti Ovetškininin tekemisiä.

Suomen joukkueessa Ohtamaan kaltainen peruspakki on yhtä tärkeä ja arvostettu pelaaja kuin kaksi maalia tehnyt Aho, toinen superlupaus Patrik Laine tai kiekkotaituri Mikael Granlund.

Siksi Leijonat on joukkue, joka pelaa maailmanmestaruudesta sunnuntaina.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?