Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Suomi kohtaa MM-finaalissa Kanadan, joka joutui koville Yhdysvaltoja vastaan

Kanada voitti Yhdysvallat jääkiekon MM-turnauksen välierässä maalein 4–3

Urheilu
 
GRIGORY DUKOR / REUTERS
Cam Talbot (vas.) sai onnittelut Matt Duchenelta finaalipaikan varmistuttua.
Cam Talbot (vas.) sai onnittelut Matt Duchenelta finaalipaikan varmistuttua. Kuva: GRIGORY DUKOR / REUTERS
Kanada4USA3

Viime vuoden MM-turnauksessa Kanada oli ylivoimainen joukkue, jota ei pysäyttänyt mikään. Sidney Crosbyn tähdittämä ryhmä marssi voitosta voittoon ja murskasi finaalissa Venäjän maalein 6–1.

Tänä vuonna Kanada ei ole yltänyt samanlaiseen dominointiin, vaikka NHL-tason huippupelaajia joukkueessa riittää. Kanadan toistaiseksi ainoa tappio Venäjän MM-kisoissa tuli alkusarjassa Suomea vastaan.

Puolivälierässä Kanada antoi myrskyvaroituksen lyömällä Ruotsia vastaan taululle 6–0-lukemat. Lauantain välierä sujui nihkeämmin, kun Yhdysvallat kaatui 4–3.

Kanada ja Suomi kohtaavat sunnuntaina MM-finaalissa kello 20.45.

Alkusarjassa Leijonat voitti Kanadan 4–0. Samanlainen esitys tuskin riittää sunnuntaina, mutta Kanada on tälläkin kertaa voitettavissa.

Aikaisempien otteluiden perusteella Leijonia voi pitää jopa ennakkosuosikkina sunnuntain MM-finaaliin.

Kanada ei päässyt helpolla lauantain välierässä Yhdysvaltoja vastaan.

Avauserän jälkeen Kanada johti 2–0, ja näytti siltä, että finaalipaikka on selvä.

Toista erää ehdittiin kuitenkin pelata vain kahdeksan ja puoli minuuttia, kun Yhdysvallat oli siirtynyt 3–2-johtoon Auston Matthewsin, David Warsofskyn ja Tyler Motten maaleilla.

Kanada tuli 36 minuutilla tasoihin komean ylivoimakuvion päätteeksi. Ryan O’Reilly tarjoili ja Derick Brassard viimeisteli.

Ottelu ratkesi kolmannen erän alussa puolustaja Ryan Ellisin lyöntilaukaukseen, joka painui Yhdysvaltojen maalin ylänurkkaan.

Tuon jälkeen alkoi Yhdysvaltain loppukiri, joka pysähtyi muuriin nimeltä Cam Talbot. Tekopaikkoja tasoitukseen riitti, mutta Talbot tuntui ehtivän aina kiekon eteen.

Monet muistavat Talbotin haparoivat otteet alkusarjassa Suomea vastaan, mutta lauantain välierän perusteella samaa ei ole odotettavissa loppuottelussa.

Se on selvää, että finaalissa vastakkain on turnauksen kaksi parasta joukkuetta.

Suomi ja Kanada ovat tilastokärjessä, tarkastellaan sitten yli- tai alivoimaa, tehtyjä ja päästettyjä maaleja tai rangaistuksia.

Loppuottelusta voi tilastojen perusteella odottaa melko siistiä kamppailua, sillä Suomi ja Kanada ovat ottaneet turnauksessa vähiten jäähyjä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!