Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Venäjällä jälkipeli alkoi heti: ”Suurvaltaa käy sääliksi, pelaajien NHL-matkoja pitää rajoittaa”

Urheilu
 
MAXIM ZMEYEV / Reuters
Urheiluministeri Vitali Mutko ei ollut kovimpia tuomitsijoita. Hänestä pelaajat tekivät parhaansa, mutta joukkueella ei ollut onnea.
Urheiluministeri Vitali Mutko ei ollut kovimpia tuomitsijoita. Hänestä pelaajat tekivät parhaansa, mutta joukkueella ei ollut onnea. Kuva: MAXIM ZMEYEV / Reuters

Moskova

Venäjällä huippujääkiekkoilijat purkavat tunteitaan isäntämaan hävittyä 3–1 Suomelle jääkiekon MM-kisojen välierässä.

”Olen sanonut tämän jo monta kertaa aiemmissa haastatteluissa ja on vaikea lisätä mitään. Suurvaltaa käy sääliksi. En voi lisätä siihen mitään, enhän voi alkaa kehua Suomea, millaisia mestareita he ovat - hienosti pelasivat”, sanoi entinen NHL-pelaaja Daniil Markov uutistoimisto R-Sportille.

Neuvostoliiton riveissä pelannut kiekkotähti Aleksandr Koževnikov syytti NHL-reissuja Venäjän jääkiekkoilun tason murentamisesta. Hänen mielestään rajoitukset KHL-pelaajien Pohjois-Amerikan-pesteihin auttaisivat venäläisvalmentajia kokoamaan joukkueen tärkeisiin turnauksiin.

”Meillä on KHL, maailman toiseksi paras jääkiekkoliiga, mutta me odotamme pelaajien paluuta NHL:stä. Joka vuosi meiltä lähtee noin kymmenen pelaajaa”, Koževnikov pahoitteli.

”Jotain täytyy tehdä matkojen säännöllisyydelle, asettaa rajoituksia. Monet lähtevät, vaikka vain kaksi tai kolme pääsevät pelaamaan. He menettävät ammattitaitonsa siellä”, hän jatkoi.

”Ei ole muuta vaihtoehtoa kuin rajoittaa pelaajien ulkomaille muuttoa. Mikäli haluamme pitää itseämme jääkiekon suurvaltana”, hän totesi.

Lisäksi Koževnikovin mielestä pitäisi parantaa jääkiekkoilijoiden työehtoja ja ammattiliittojen tilaa sekä parantaa venäläisen jääkiekon mainetta.

Syyllisiä alettiin vaatia tilille häviöstä. Koževnikovin arvion mukaan päävalmentaja Oleg Znaroksin sijaan päävastuun tappiosta kantaa Venäjän jääkiekkoliiton puheenjohtaja Vladislav Tretjak.

Entisen valmentajan Fjodor Kanareikinin mielestä häviön pitäisi sysätä Venäjän jääkiekkoilu perustavanlaatuisiin muutoksiin.

Puolustuspuheenvuorojakin kuultiin.

”Meillä oli hiukan liian vähän onnea. Silti pelaajat yrittivät parhaansa koko turnauksen ajan ja pelasivat niin hyvin kuin pystyivät. Heitä ei voi moittia”, sanoi Venäjän urheiluministeri Vitali Mutko uutistoimisto Tassin mukaan.

”Ei voi sanoa, että suomalainen jääkiekko olisi parempitasoista kuin venäläinen. Me olemme itse syyllisiä häviöömme”, Venäjän päävalmentaja Oleg Znaroks sanoi R-Sportin mukaan.

KHL:n entinen toimitusjohtaja, jääkiekkojoukkue SKA:n hallituksen jäsen ja kaasuyhtiö Gazpromin hallituksen varapuheenjohtaja Aleksandr Medvedev arvioi, että Venäjän kiekkoponnistukset ovat vasta alkaneet kantaa hedelmää.

”Suomessa järjestelmä toimii. Ei ole sattumaa, että sieltä löytyi fiksuja ihmisiä, joiden mielestä on oikein, että Jokerit pelaa KHL:ssä. SM-liiga ei ole myöskään kuollut, siellä pelaa nuoriso. Ja nyt me alamme epäillä sitä, mitä teemme, vaikka meillä järjestelmä on alkanut kantaa hedelmää”, hän sanoi R-Sportin mukaan.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?