Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Alkusarjassa Kanada kaatui 4–0 – Leijonat ei pääse MM-finaalissa yhtä helpolla

Urheilu
 
Vesa Koivunen
Mikko Rantanen (96) pisti kovan kovaa vastaan kamppailussa Kanadan Derick Brassardia (19) ja Michael Mathesonia (7) vastaan MM-turnauksen alkusarjan viimeisessä ottelussa.
Mikko Rantanen (96) pisti kovan kovaa vastaan kamppailussa Kanadan Derick Brassardia (19) ja Michael Mathesonia (7) vastaan MM-turnauksen alkusarjan viimeisessä ottelussa. Kuva: Vesa Koivunen

Venäjän MM-kisojen alkusarjassa Suomi nollasi Kanadan vakuuttavalla esityksellä, mutta sen pelin tapahtumilla ei ole enää mitään merkitystä, kun kiekko tippuu jäähän finaalissa sunnuntaina.

Leijonat kohtasi Kanadan B-lohkon päätöspelissä viime tiistaina. Pelitapahtumien valossa ottelu oli melko tasainen, mutta loppulukemat olivat selvät Suomen hyväksi, 4–0.

Voitto ratkesi Leijonien parempaan maalivahtipeliin. Mikko Koskinen torjui 21 kiekkoa ja oli maalillaan kuin muuri. Kanadan Cam Talbot päästi taakseen neljä maalia, joista kolme oli torjuttavissa.

Finaalissa Leijonat ei pääse yhtä helpolla. Kanada on osoittanut tässä turnauksessa olevansa parhaimmillaan erittäin tehokas ja vaarallinen joukkue.

Kanadan turnauksen kohokohtia ovat alkusarjan 5–1-voitto Yhdysvalloista, 8–0-voitto Valko-Venäjästä ja puolivälierän 6–0-voitto Ruotsista.

Vaikka Kanada joutui välierässä tiukille Yhdysvaltoja vastaan, joukkueella on valtava määrä taitoa ja potentiaalia.

Kaiken lisäksi USA-välierän loppuhetkillä maalivahti Talbot osoitti, ettei hän ole niin heikko kuin alkusarjan Suomi-ottelu antoi ymmärtää.

Kanada on Leijonille huomattavasti kinkkisempi vastus kuin Venäjä, koska Kanadan materiaali on tasalaatuisempi. Ratkaisijoita löytyy neljästä ketjusta.

Kanadan tähtiä ovat olleet muun muassa Derick Brassard (5+6), Mark Stone (4+6), Taylor Hall (6+3) ja Connor McDavid (0+8), mutta joukkueessa on myös käyttämätöntä potentiaalia.

Nuori lupaus Max Domi teki turnauksen ensimmäisen maalinsa välierässä Yhdysvaltoja vastaan. NHL-joukkue Arizona Coyotesissa tulokaskaudellaan 52 tehopistettä tehnyt Domi on ollut yllättävän tehoton.

Jos Kanadan tehottomin pelaaja on yli 50 tehopisteen runkosarjan pelannut hyökkääjä, joukkueen materiaalin täytyy olla äärimmäisen kova.

Alkusarjan 4–0-voitossa Leijonat osoitti, miksi sen puolustuspelaamista on kehuttu turnauksen parhaaksi. Kanada riisuttiin aseista ja Koskinen maalillaan hoiti loput.

Finaalissa nähdään kuitenkin toisenlainen Kanada, koska alkusarjan peleissä kanadalaisten asenteesta puuttui viimeinen silaus.

Kanadalla on loppuottelussa myös se etu, ettei MM-kisoilla ole heille niin isoa merkitystä kuin olympialaisilla tai World Cupilla.

Joukkueen ei tarvitse pelätä tappiota, koska se tarkoittaisi vain kauden päätösreissun päättymistä harmittavaan hopeaan. Tappio ei olisi kansallinen häpeä.

Suomessa taas, noh, MM-finaali on kuolemanvakava asia.

Suomi–Kanada MM-finaalissa sunnuntaina kello 20.45. Ottelun televisioi MTV ja MTV Sport 1.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!