Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Saaristen fanitrio Punaisella torilla Moskovassa: ”Voi olla, että malja nostetaan”

Moskova on kohdellut suomalaisfaneja urheiluhengellä. ”Suomi on paras. Joukkue pelaa upeasti”, moskovalaispubin omistaja onnitteli Saaristen perhettä.

Urheilu
 
Suomalaiset MM-fanit Punaisella torilla Moskovassa: "Laittakaa sauna päälle"
Suomalaiset MM-fanit Punaisella torilla Moskovassa: "Laittakaa sauna päälle"
Isä Hannu Saarinen ja pojat Jani ja Tommo viettivät sunnuntaina laatuaikaa Punaisella torilla ennen illan Suomi-Kanada-loppuottelua. Venäläiset ovat kohdelleet Suomen kannustajia hyvin, kehuneet Suomen peliä ja tulleet onnittelemaan.

Moskova

Tämän pidättyväisemmäksi ei suomalainen jääkiekkofani voi tulla. Moskovaan on tultu katsomaan, kuinka Leijonat ottavat kultaa. Mutta hopeakaan ei haittaa, toimenpiteet pelin jälkeen ovat samat.

”Elämä jatkuu”, sanoo tietoliikenneasentaja Tommo Saarinen, 45.

”Voi olla, että malja nostetaan”, lisää pikkuveli, it-suunnittelija Jani Saarinen, 42, kuivasti.

Isä Hannu Saarinen, 65, on kolunnut jääkiekon MM-kisoja poikiensa kanssa vuosikymmenet. Sunnuntaina kolmikko vietti laatuaikaa Moskovan Punaisella torilla Suomen lippu selässä liehuen.

Kun venäläiset jääkiekkovaikuttajat etsivät sunnuntaina syyllisiä Venäjän kiekkoilun ongelmiin, pubissa oltiin lauantaisesta karvaasta välierätappiosta urheiluhengellä selvitty.

”Suomi on paras. Joukkue pelaa upeasti”; London Grill -pubin omistaja Mihail Koroljov tuli kättelemään sinivalkoisena väriläiskänä erottuvia Saarisia.

Myötätunnolla matkalaiset pohtivat uuden tuttavuuden Dmitrin kohtaloa. Hän oli taittanut Siperiasta 6 000 kilometrin matkan vain hurratakseen Venäjälle.

Saaristen kisamatkaa on pohjustettu huolellisesti. Päätös tehtiin joulusaunassa. Kisamatkojen konkareilla on niksit, miten finaalireissu hoituu edullisesti.

Asunto on vuokrattu netin hotellipalvelusta. Sen liedellä valmistui itse tehty pekonipasta, jolla jaksaa läpi yön kestävän kiekkohumun. Liput loppuotteluun hankitaan vasta jäähallin edestä juuri ennen pelin alkua, jolloin hinnat ovat huokeimmillaan.

Paluulippua Suomeen miehillä ei vielä ole.

Vaikka parasta Suomi-kiekkoa nähtiin Saaristen mielestä talviolympialaisissa Vancouverissa 2010 ja Torinossa 2006, nyky-Leijonat ovat heidänkin mielestään kääntäneet suomalaisen jääkiekon suunnan.

”Itseluottamus on kasvanut puoli metriä. Se on iso muutos kulttuurissa. Tämä on tulevaisuuden joukkue, yli nelikymppisiä ei enää ole mukana”, isä-Hannu sanoo.

Saariset harmittelevat vain yhtä asiaa: sitä, että jääkiekosta on tullut Venäjällä niin suosittua, että se imee suuren osan nuorista lahjakkuuksista.

”Muuten heistä voisi tulla vaikka mäkihyppääjiä”, Hannu toteaa.

Jääkiekko on myös loputon aihe vääntää sukupolvieroista. Isä Hannu Saarinen pohtii, viitsiikö MM-kisoihin enää lähteäkään, koska ”siellä on kuitenkin miljoonia suomalaisia karnevaaleissa riekkumassa”, poika Tommo on valmis lähtemään torille hetkenä minä hyvänsä.

Tommon Suomi-paidan selässä lukee numero 4,1. Promilleitahan ne, mutta salaisuudeksi jää, keneltä ne on mitattu.

Kun kiekko iskeytyy jäähän, hillitystä Saarisen perheestä kuoriutuu esiin Suomen peliin kiihkeästi eläytyvä kolmikko. Jos silloin mitattaisiin verestä Leijona-promillet, 4,1 voisi olla lähellä.

Juha Metso
Saarisen miehet Hannu, Tommo ja Jani valmistautuivat MM-finaaliin Moskovan Punaisellatorilla.
Saarisen miehet Hannu, Tommo ja Jani valmistautuivat MM-finaaliin Moskovan Punaisellatorilla.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?