Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Suomen joukkueesta löytyi suuria onnistujia – HS käy läpi Leijonien otteet pelaaja pelaajalta

Hävitystä finaalipelistä huolimatta Suomi pelasi voittoisan turnauksen Venäjällä joukkueella, josta löytyy sekä kokemusta että nuoria nousevia tähtiä. HS käy läpi pelaajien otteet.

Urheilu
 
GRIGORY DUKOR / Reuters
Kuva: GRIGORY DUKOR / Reuters

Venäjällä pelattu jääkiekon MM-turnaus oli monelle Suomen pelaajalle läpimurtoturnaus. Etenkin nuoret pelaajat osoittivat taitonsa, vaikka finaalissa Suomi hävisikin Kanadalle 0-2.

HS käy pelaaja pelaajalta Suomen joukkueen läpi. Kuka oli joukkueen suurin tähti? Entä paras pelaaja?

 

Hyökkääjät

20 Sebastian Aho

Läpimurtoturnaus. Aloitti Koivun ketjussa, mutta siirtyi Koskirannan kolmikkoon. Jäi vähän kodittomaksi, mutta osoitti olevansa tulevaisuuden suuri nimi. Loistava kiekon riistäjä.

51 Tomi Sallinen

Joutui yhdeksi otteluksi sivuun kuin herätykseksi. Pelasi niin vahvaa nelossentterin peliä, että olisi ansainnut pistesarakkeeseen hieman lisäystä, mutta laji on raaka: tolppa ei ole maali.

36 Jussi Jokinen

On ollut niitäkin MM-kisoja, joissa Jokinen on niittänyt maaleja. Nyt hän syötteli Barkovin kanssa, kun nuori herra Laine antoi palaa. Monipuolisuuspelaaja, joka jakoi oppejaan Laineelle, hyvään maaperään.

41 Antti Pihlström

Pelasi koko turnauksen nelosketjussa ylivoimapiipahduksia lukuun ottamatta. Yksi parhaista MM-turnauksista, kun ei kuitenkaan saanut paikkaa kärkikentistä. Jalat käyvät mukavan vikkelästi edelleen.

37 Mika Pyörälä

Voi olla, ettet aina huomaa Pyörälää kaukalossa, mutta hän on pelaaja, joka ei tee koskaan virheitä. Voitti kaksinkamppailuita, hallitsi kulmapelin ja syöttelyn. Hyvä tuki Aholle matkalla eteenpäin.

9 Mikko Koivu

Joukkueen kapteeni ja ehdoton runkopelaaja. Johti ykkös-/kakkosketjua, jossa pelasivat laidoilla Granlund ja Aho. Edelleen on ihailtavan varma kiekon kanssa, vahva nurkissa ja kaksinkamppailuissa.

64 Mikael Granlund

Kokonaisuutena Leijonien paras pelaaja. Mielettömän hyvä esitys MM-kisoissa taas kerran. Taitava, voimistunut, tullut vahvemmaksi luistelijaksi, mutta silti yhä tietokonemainen syöttelijä.

40 Jarno Koskiranta

Ei ihme, että pelaa Pietarin SKA:ssa. Pelasi koko kisat kolmosketjun sentterinä ja on erinomainen kahteen suuntaan. Voi olla, ettei näytä ripeältä, mutta on hyvin oikea-aikainen.

24 Jani Lajunen

Rooli vaihtui odottajasta nelosketjuun, varamieheksi ja sitten Barkovin tuuraajaksi puolivälieriin. Hoiti kaikki työtehtävät ammattilaisen ottein. Kahden suunnan sentteri.

61 Aleksander Barkov

Miten paljon yhdellä pelaajalla voikaan olla taitoa ja oveluutta. Ei ihme, että Florida löi eteen yli 35 miljoonan dollarin sopimuksen. Sen lisäksi, että osaa pelata, nauttii harjoittelusta. Tähti.

29 Patrik Laine

MM-turnauksen puheenaihe ja maalikone. Voi edetä laukauksellaan vaikka kuinka pitkälle. Pystyi melko hyvin yleispelaamiseen, vaikka siinä riittää eniten kehitettävää. Hieno pelaaja.

96 Mikko Rantanen

Nuori Leijonien maailmanmestari joutui lujille varamiehenä, mutta tuli silti vahvana ja energisenä mukaan ja antoi lisäbuustia nelosketjuun. Tavoitteellinen NHL-lupaus, joka ottaa sielläkin paikkansa.

56 Teemu Pulkkinen

Harjoitusotteluiden maalikuningas, joka sai MM-turnauksen alussa ylivoimavastuuta. Ei löytänyt paikkaansa ylivoimapelissä ja liukui hiljalleen pieneen rooliin ja katsomon puolelle.

71 Leo Komarov

Harvat kiekkoa seuraavat ymmärtävätkään, kuinka hyvä pelaaja Komarov on. Mitä kovempi paikka sen varmemmin syttyy pelaamaan. Joutui yhdessä ottelussa taklatuksi: ”Hyvä vaan, herää pelaamaan”

Puolustajat
Antti Aimo-Koivisto
Ville Pokka
Ville Pokka

2 Ville Pokka

Tarjolla oli vähän isompaakin ruutua, mutta jäi vähän varjoon tasaisessa ja laadukkaassa alakerrassa. Nuori pelaaja, jonka käyrä osoittaa oikeaan suuntaan.

Jussi Nukari
Esa Lindell
Esa Lindell

7 Esa Lindell

Sai ison vastuun ylivoimassa. Turnauksen alussa kiekon polttivat kuin mikrosta otettu kuuma munkki. Peli tasaantui kisojen edetessä. Eleettömän hyvä laukaus viivalta, ranteella ja pienellä heilahduksella.

Jussi Nukari
Tommi Kivistö
Tommi Kivistö

4 Tommi Kivistö

Sai odottaa neljä ottelua rekisteröintiä MM-joukkueeseen. Tuli sen jälkeen hyvin sisään ja loppua kohden yhä tärkeämpi pelaaja. Ei useinkaan loista, mutta on monipuolinen.

Martti Kainulainen
Anssi Salmela
Anssi Salmela

28 Anssi Salmela

Joutui jättämään kisat kesken selkäkrampin takia. Iso menetys, kun kuului alakerran erinomaisiin yleispelaajiin. Oli Leijonien ykkönen plus-miinus-tilastossa (+6) ennen lähtöään.

Roni Rekomaa
Lasse Kukkonen
Lasse Kukkonen

5 Lasse Kukkonen

Sai alaraajavamman. Harmi kokeneelle puolustajalle ja Leijonille. Vaikka ei ole enää kaikkein ripein, paikkaa paljon viisaalla pelaamisella ja sijoittumisella. Ei koskaan pelaa tyhjää vaihtoa.

38 Juuso Hietanen

Isoimmat peliminuutit ja isoin rooli. Leijonien ykköspakki. Hyvä kiekon kanssa, luistelee hyvin, mutta avaa peliä joskus hieman liian hitaasti. Pelasi myös paljon ylivoimaa.

55 Atte Ohtamaa

Peruspuolustaja, joka antaa aina saman panoksen joka peliin. Pääsi tekemään voittomaalin Unkaria vastaan. Osasi nauttia maalin tuomasta hetkestä.

6 Topi Jaakola

Leijonien kantavia puolustajia. Yleishyvä. Puolustaa hyvin, hallitsee kiekollisen pelin ja avaa hyvin peliä. Tästä joukkueesta vahva ehdokas syksyn World Cupiin.

Maalivahdit

19 Mikko Koskinen

Tuli Pietarin SKA:sta Leijonien ykkösvahdiksi. Hienoa, rauhallista ja tasaista torjuntatyöskentelyä. NHL-tason vahti, joka on valinnut pelaamisen SKA:ssa. Onnistunut valinta Leijoniin.

1 Juuse Saros

Pelasi turnauksessa kaksi ottelua, molemmat nollapelejä. Antoi loistavan tuen ykkösvahti Koskiselle ja osoitti olevansa tulevaisuudessa kenties huippuvahti.

32 Niklas Bäckström

Iso kunnianosoitus erittäin kokeneelle NHL-vahdille, että lähti kisaamaan maalivahtipaikasta. Jäi nyt kolmanneksi, mutta osoitti edelleen halunsa pelata jääkiekkoa.

Arviot tehty ennen finaalia.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?