Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Suomen uinti kelluu pinnalla

Urheilu
 
Ari Pusa
Ville Vuorinen
Jenna Laukkanen (vas.), Emilia Pikkarainen ja Mimosa Jallow tuulettavat naisten sekaviestijoukkueen mitalia.
Jenna Laukkanen (vas.), Emilia Pikkarainen ja Mimosa Jallow tuulettavat naisten sekaviestijoukkueen mitalia. Kuva: Ville Vuorinen

Suomalainen uinti nosti hienosti päätään EM-uinneissa Lontoossa.

Kahta mitalia, yhdeksää finaalipaikkaa ja neljää Suomen ennätystä voi pitää hyvänä saavutuksena. Vastaavaan ei arvokisoissa ole päästy vuosikausiin.

Uinnin taso on noussut lähes samalle tasolle kuin Ruotsin ja Tanskan. Ei ole mitään syytä tuntea alemmuutta tai vieraskoreutta muita pohjoismaalaisia kohtaan. Ruotsin etuna on, että sillä on riveissään maailmantähti ja mahdollinen olympiavoittaja Sarah Sjöström.

Matti Mattsson ja Ari-Pekka Liukkonen ovat asettaneet tälle kaudelle kovat tavoitteet: voittaa olympiakultaa Riossa. Joku voi sanoa, että haaveilu on turhaa, jos ei voita ensin EM-kultaa.

Kova suoritus oli myös Matias Kosken tulos 1.46,98 200 metrin vapaauinnissa. Hän passitti historiaan Antti Kasvion lähes 23 vuotta vanhan SE:n.

Rion olympiauinnit alkavat 7. elokuuta. Aikaa ei ole hukattavaksi. Jokaisella harjoituksella ja lepohetkellä on merkitystä. Huippukunnon säätäminen on kellontarkkaa puuhaa. Uinti on herkkä ja raaka laji. Yksittäinen flunssa tai lihasvaiva voi pilata kisat, kuten Liukkoselle oli käydä Lontoossa.

Suomen maajoukkue on ollut reilun vuoden ilman päävalmentajaa. Tanskalainen Bo Jacobsen erosi yllättäen ja perhesyihin vedoten maaliskuussa 2015. Eron myötä maajoukkueen tulokset ja yhteishenki ovat parantuneet. Henkilökohtaiset valmentajat hoitavat valmennuksen. Arvokisoissa maajoukkueella on joukkueenjohtaja, Jari Varjonen.

”On vain positiivinen asia, ettei ole päävalmentajaa. Hommat toimivat nyt hyvin”, Laukkanen sanoi. Myös ruotsalaiset uivat ilman päävalmentajaa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!