Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Hopea painoi Laineen kaulassa: ”Kyllä sen varmaan naamasta näkee, ettei tämä hauskaa ole”

Urheilu
 
Vesa Koivunen
Pettynyt Patrik Laine.
Pettynyt Patrik Laine. Kuva: Vesa Koivunen

Moskova.

Valtava pettymys ja unelman haihtuminen ilmaan oli jääkiekon MM-turnauksen loppuottelu Leijonille Moskovan Jääpalatsissa.

Kun päätössummeri soi ja Kanadan pelaajat ryntäsivät juhlimaan maailmanmestaruutta, Patrik Laine jäi istumaan jäälle tyhjä katse käännettynä alaspäin. Mikko Koivu nojasi polveensa. Leo Komarov painui niin syvään vaihtoaitiossa, että häntä tuskin huomasi. Mikael Granlund nojasi kaukalon laitaan ja nosteli visiiriään ylös.

Vaikea kuvitella, kuinka syvältä tämä tappio otti, kun sitä ei välttämättä olisi tarvinnut tulla.

Leijonat ratsasti voitosta voittoon koko turnauksen, ennen finaalia. Yksi tappio ja pahimmalla mahdollisella hetkellä.

Kaikki ainekset olivat olemassa, mutta ei Leijonat pelannut finaalissa turnauksen parasta otteluaan. Ei sitä pelannut Kanadakaan, mutta tämä riitti.

”Kanada oli paljon parempi ja he olivat tehneet kotiläksynsä. He pelasivat hyvin kiekon kanssa eivätkä hirveästi menettäneet niitä. Pelasivat pitkiä hyökkäyksiä”, Granlund sanoi ja vertasi joukkueiden kahta kohtaamista. Hän puhui juuri sen verran kuin oli pakko ja pystyi jollain lailla lauseita muotoilemaan.

”Hyökkäys jäi vähän piippuun”, Granlund sanoi. Hänellä itsellään oli yksi joukkueen parhaista maalipaikoista, kun hän punnersi päädystä maalille.

Leijonat sai hopeaa, mutta kolme pelaajaa nousi tähtikentälliseen. Laine valittiin koko turnauksen pelaajaksi. Maalivahti Mikko Koskinen parhaaksi paikallaan ja Granlund ketjun toiseen laitaan.

”Hieno tunnustus näin nuorena ja minkä ikäisenä tahansa. Nöyrin mielin otan vastaan. Uskomattoman kauden kruunasi tuo”, Laine sanoi parhaan pelaajan palkinnostaan.

Laine sai tunnustuksia, kehuja ja lopulta valinnan parhaaksi. Kaulassa roikkunut hopea haihdutti näistä iloista paljon.

”Kyllä sen varmaan naamastakin näkee, ettei tämä hauskaa ole”, Laine sanoi.

”Iso pettymys oli, kun tiesimme, että pystyisimme voittamaan tämän turnauksen”, nuorukainen jatkoi. ”Hopea painaa tässä aika paljon.”

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!