Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kaksi viikkoa jännitystä, fanitusta ja uskoa – katso HSTV:n videokooste Leijonien MM-taipaleesta

Suomen maajoukkue kulki jääkiekon MM-kisoissa finaaliin saakka voitosta voittoon. HS kokosi suomalaisten tunnelmia turnauksen tärkeinä hetkinä.

Urheilu
 
Voi vee ja pee – kooste MM-lätkän finaalikatsomosta
Voi vee ja pee – kooste MM-lätkän finaalikatsomosta
Toivoa riitti loppuun asti, vaikka Kanadalle hävittiin. Katso, miten MM-jääkiekon finaali Suomi–Kanada koettiin Helsingin Hernesaaressa ulkoilmassa. Toimittaja: Heidi Lämsä, kuvaaja Janne Järvinen, leikkaaja Janne Elkki.

Leijonien hieno voittokimara finaaleista välieriin keräsi illasta toiseen miljoonia suomalaiskatsojia television ääreen. Jääkiekko oli kahden viikon ajan suurimpia puheenaiheita.

HSTV jännitti Leijonien kisamenestystä yhdessä fanien kanssa kaduilla ja ravintoloissa niin Helsingissä kuin Pietarissa ja finaali-iltana Moskovassakin. Oheisen videokoosteen avulla voit kokea uudestaan esimerkiksi tärkeiden puolivälierä- ja välieräotteluiden humua sekä syventyä Suomen jääkiekkomaajoukkueen menestyksekkään ylivoimapelin saloihin.

Sunnuntaina finaalia katsottiin Helsingissä joukolla Hernesaarenrannassa ja Kauppatorille rakennetussa katsomossa. Toivoa pidettiin yllä pitkään ja pettymys oli suuri, kun MM-kulta karkasi käsistä. Osa lohduttautui pulahtamalla tappiosta huolimatta Havis Amandan suihkulähteeseen.

Mantalta löytyi lohtua lätkäfaneille
Mantalta löytyi lohtua lätkäfaneille
Kanada vei MM-jääkiekkokultaa, Suomi jäi kakkoseksi. Jääkiekkokansa aloitti terapian kukin omalla tyylillään. Helsingin keskustasta Mantan luota löytyi lohtua ja piristystä. Toimittaja: Heidi Lämsä, kuvaaja Janne Järvinen, leikkaaja Janne Elkki.

Lauantaina Helsingin Hernesaarenrannan ulkoilmakatsomossa väki räjähti huutoon kun Suomi voitti Venäjän välierässä maalein 3–1. Joel Reinikainen ja Tomi Rusanen juhlistivat voittoa hyppäämällä välittömästi jääkylmään mereen.

Paidat pois ja veteen!
Paidat pois ja veteen!
"Hienolta maistui", totesi Tomi Rusanen, joka hyppäsi Joel Reinikainen perässään suoraan mereen Suomen 3–1-voiton varmistuttua.

Punavuoren Riff-baarissakin kädet nousivat kohti kattoa, kun Sebastian Aho iski 3–1 Venäjän maaliin. Huudot raikuivat pitkin seiniä.

The Riff -baarissa juhlittiin Suomen 3-1 -maalia
The Riff -baarissa juhlittiin Suomen 3-1 -maalia

Vaikka Suomi lopetti ensimmäisen erän Venäjää vastaan maalin tappioasemasta, Pete Putaansuun usko leijoniin ei horjunut. Hän ennätti piipahtaa urheilubaari Sports Academyn ulkopuolelle Kaivokadulla ja jakaa tuntonsa.

Vastustajan maali ei tunnu hyvälle
Vastustajan maali ei tunnu hyvälle
Ensimmäisen erän jälkeen tilanne oli 0–1 Venäjälle. Suomea kannattava Pete Putaansuu tietää, miten maaleja saadaan.

Kallion Roskapankissa kuului monia v-alkuisia sanoja ja voivottelua, kun Venäjän maali syntyi. Maija Grönroos ja Katja Kokko olivat löytäneet hyvät istumapaikat illan jännitysnäytelmän ajaksi.

"Ne runnoo kaikki meidän pikkupojat!"
"Ne runnoo kaikki meidän pikkupojat!"
Roskapankki-baarissa löytyi kisakatsomosta paikkoja matsin alettua. Katja Kokko pitää Venäjää pelottavana vastuksena.

Helsingin Kansalaistorilla kaverukset Jussi Pelkonen ja Lassi Silventoinen olivat hieman eri linjoilla matsin tärkeyden suhteen. Pelkoselle piti pariin kertaan sanoa, ketkä pelaavat vastakkain, kun taas Silventoinen varautui jo illan matsiin.

Kaverukset pelkäävät tuomaripeliä
Kaverukset pelkäävät tuomaripeliä
Lassi Silventoinen jännittää matsin tuomarilinjaa, kaveri Jussi Pelkosella on illaksi muita suunnitelmia.

Ravintolapäivän aikana Lilli Riikonen, Hertta Tapper ja Aino Kaatra myivät sinivalkoiset pelipaidat päällä muun muassa Suomi–Venäjä-rinkeleitä.

Koululaistytöt hyödynsivät Suomi-pelipaitoja
Koululaistytöt hyödynsivät Suomi-pelipaitoja
Suomi–Venäjä-rinkeleitä oli kaupan Arabian peruskoulun pihalla, kun kaverikolmikko osallistui Ravintolapäivään jääkiekkoteemalla.

Ratiovaunu kasissa kaverinsa teemabileisiin matkannut Aino Harvola oli pukeutunut historia-aiheiseen asuun. Eikö hän aio katsoa illan Suomi–Venäjä-ottelua? Harvola vastaa vältelleensä jääkiekkoa, muun muassa kavereidensa jääkiekkoaiheisia päivityksiä.

Pukujuhlat kiilasivat lätkän ohi
Pukujuhlat kiilasivat lätkän ohi
Kaikille MM-jääkiekko ei ole tärkeää. Edelle voi mennä helposti vaikkapa ystävän 42-vuotisjuhlat.

Helsingissä asuva, venäläissyntyinen Artur Kukov oli lauantain Venäjä-ottelun alla kovan paikan edessä. Kumpaa kannattaa lauantain jääkiekon MM-kisojen välierässä, asuinmaa-Suomea vai synnyinmaa-Venäjää?

Jääkiekkoa seurataan ja juhlitaan Venäjälläkin ahkerasti
Jääkiekkoa seurataan ja juhlitaan Venäjälläkin ahkerasti
Suomessa asuva Kukov kertoo millaista on Venäjän lätkäkulttuuri ja kuinka hän itse aikoo viettää pelipäivän. Toimittaja Anni Hausen. Kuvaus ja leikkaus Terhi Liimu.

Suomen valtteja jääkiekon maailmanmestaruuskisoissa on ollut tehokas ylivoimapeli. HS esitteli Venäjä-ottelun alla Suomen ylivoimapelin perusratkaisumallit, joista silmiinpistävin on Patrik Laineen laukaus suoraan syötöstä vasemman puolen aloituspisteen kaarelta.

HS:n videografiikka kertoo, miten Suomen tehokas ylivoima toimii
HS:n videografiikka kertoo, miten Suomen tehokas ylivoima toimii
Suomi on ollut jääkiekon MM-turnauksen maista kolmanneksi tehokkain ylivoimalla. Jäljellä olevista neljästä se on tehokkain.

Ennen otteluaan Venäjää vastaan leijonien piti kukistaa Tanska. Ilmari Huotari kertoi katsovansa matsia työpaikallaan. Pentti Molander aikoi todennäköisesti katsoa matsin kotona. Usko Suomen voittoon oli vahva. Maailmanmestaruuskisat ovat keränneet lohkopeleistä lähtien miljoonayleisöjä, joten Helsingin kaduillakin vastaus kysymykseen aikomuksesta katsoa Tanska-peli oli lähes poikkeuksetta ”kyllä” tai ”joo”.

Näin jääkiekkokansa katsoo päivän Suomi–Tanska-peliä
Näin jääkiekkokansa katsoo päivän Suomi–Tanska-peliä
Suomalaiset ovat innokkaita lätkäfaneja ja katsovat aktiivisesti tänään neljältä alkavaa peliä - vaikka töistä käsin! Toimittaja: Anni Hausen, kuvaus ja leikkaus: Janne Järvinen

Kuka on kisojen paras pelaaja? Tapparan B-juniorit eivät anna kiekkolupaus Patrik Laineelle ääniä. ”Kyllä mä sanoisin, että se on toi Artemi Panarin Venäjältä. Se on aika huikea pelimanni”, sanoo sentteri Aku Kinnari, 17, Tampereen Kaukajärven Sentteri-hallissa.

Tappara-junnut tietävät kisojen parhaan pelaajan
Tappara-junnut tietävät kisojen parhaan pelaajan
Löytyykö täältä uusia Laineita ja Barkoveja? Joukkueenjohtaja vastaa.

Hyvä Suomi! Neljä nolla! Leijonien seitsemäs voitto Kanada-ottelusta keräsi voitonhuutoja Pietariin saapuneilta suomalaisilta kisaturisteilta. Voitolla Suomi varmisti lohkovoiton ja eteni puolivälieriin, jossa vastaan asettui Tanska. Japa Petäjä, Arja Sorvari ja Heidi Immonen tunnelmoivat voittoa samalla, kun taustalla soi J. Karjalaisen Sankarit.

Näin laivallinen Leijona-faneja juhli Pietarissa: "Suomella paras joukkue 12 vuoteen"
Näin laivallinen Leijona-faneja juhli Pietarissa: "Suomella paras joukkue 12 vuoteen"
Suomalaiset riemuitsivat 4-0-lukemista Pietarissa. Fanien käyttöön oli Jubileinyi-jäähallin lähelle uitettu jokiristeilijä Kronštadt, jonka hyteissä suomalaiset yöpyivät. Keskiviikkona tuhannet fanit palaavat kotiin ja Leijonalaiva sulkee ovensa.

HSTV ja Bluesin A-juniorit juhlistavat kaksi viikkoa sitten MM-kisojen alkua videolla, josta selviää muun muassa se, miten oikeaoppinen lämäri lähtee. Siirrä paino alas ja käännä lantio maalin suuntaan, katso kiekkoa, katso maalia ja päätä, mihin lauot, opastaa Erno Holopainen.

Näin lähtee hyvä lämäri ja mokke kikkaillaan kahville
Näin lähtee hyvä lämäri ja mokke kikkaillaan kahville
Maalin edessä on muuri, joka pitäisi ohittaa. Bluesin A-junnut näyttivät HSTV:lle, miten kikkaillaan puolustus ja maalivahti kahville - ja isketään kiekko häkkiin. Samalla selviää, kuinka lähtee hyvä lämäri.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!