Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

MM-kulta kiinnosti Kanadaa jopa ohi NHL:n

Urheilu
 
Helsingin Sanomat
Vesa Koivunen
Kolmen kullan kerhon Corey Perryn vuoro antaa pusu MM-pokaalille.
Kolmen kullan kerhon Corey Perryn vuoro antaa pusu MM-pokaalille. Kuva: Vesa Koivunen

MM-kisat kiinnostavat Kanadassa enemmän kuin aiemmin. Näin voi päätellä siitä, että uutinen maan Venäjällä voittamasta mestaruudesta nousi verkkosivuilla NHL:n konferenssifinaalien raportoinnin yläpuolelle.

Pääministeri Justin Trudeau innostui twiittaamaan onnittelunsa mestareille heti tuoreeltaan ja myös monet NHL-seurat lähettivät postauksia, joissa hehkutettiin onnistujia.

Urheilukanava TSN:n verkkosivujen ylälaitaa koristaa kuva Brad Marchandista suutelemassa MM-pokaalia. Palstatilaa artikkeleissa sai eniten voittomaalin tehnyt Connor McDavid, joka kohotettiin jo ennen viime vuoden NHL-varaustaan Kanadan jääkiekon seuraavaksi messiaaksi.

Hyökkääjä Matt Duchene kertoi TSN:n artikkelissa voiton avaimeksi sen, että Kanada oli tehnyt läksynsä alkulohkon Suomi-ottelun perusteella. Se tiesi tasan tarkkaan, miten pelata ja onnistui tuplaamaan laukausmääränsä.

Myös tilastot huomioitiin. TSN tiesi, että Suomi tavoitteli aikuisten MM-finaalissa historiallista saavutusta eli kolmea eri ikäluokkien maailmanmestaruutta saman kalenterivuoden aikana.

Kanada uusi viime vuoden mestaruutensa. Sen edellinen kahden mestaruuden putki tuli vuosina 2003–04. Myös niin sanottuun kolmen kullan klubiin päässyt Corey Perry sai huomiota Kanadan mediassa. Perryllä on kaksi olympiakultaa (2010, 2014), Stanley Cup (2007) ja nyt siis myös MM-kulta.

Kanada onkin viime vuosina ollut kiinnostuneempi MM-peleistä kuin aiemmin, jolloin kisaryhmä saattoi olla nimiltään paljon vaatimattomampi ja pelaajat pitivät koko turnausta enemmän tai vähemmän ryyppyreissuna tai vähintään pikkulomana keväisessä Euroopassa.

Oma vaikutuksensa on toki silläkin, ettei NHL:n pudotuspeleihin päätynyt tänä vuonna ainuttakaan kanadalaista joukkuetta. Kansallista ylpeyttä pitää hakea siis maajoukkueesta.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?