Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Tampa Bayn kolmoset hamuavat taas finaaliin NHL:ssä

Urheilu
 
Helsingin Sanomat
Charles LeClaire / USA Today Sports
Nikita Kutšerov (kesk.) juhli maaliaan vaihteeksi muiden kuin tavallisten ketjukaveriensa kanssa. Riemussa mukana Jason Garrison (vas.) ja Vladislav Namestnikov.
Nikita Kutšerov (kesk.) juhli maaliaan vaihteeksi muiden kuin tavallisten ketjukaveriensa kanssa. Riemussa mukana Jason Garrison (vas.) ja Vladislav Namestnikov. Kuva: Charles LeClaire / USA Today Sports

Erno Rautarinta HS

Tampa Bay Lightningin huippuketju Ondrej Palat Tyler Johnson Nikita Kutšerov astui taas esiin ratkaisuhetkillä NHL:n itäisen konferenssin finaaleissa. Tampa Bay kukisti Pittsburghin jatkoajalla 4–3 ja siirtyi samalla ottelusarjassa johtoon 3–2. Paikka Stanley Cupin finaaleissa on katkolla keskiviikkoyönä Lightningin kotijäällä.

Lempinimellä ”Kolmoset” (Triplets) tunnettu ketju kantaa tänä vuonna entistä suurempaa vastuuta, sillä Tampa Bayn kovin maalitykki, kapteeni Steven Stamkos on ollut sivussa veritulpan vuoksi.

Viime kauden aikana koottu ketju on ollut yksi NHL:n parhaista ja koostuu pelaajista, joille Tampa Bayn valmentaja Jon Cooper uskoi NHL-tasolla, vaikka moni muu ei.

Myös nimitys Kolmoset on peräisin Cooperilta, joka kehui pelaajien olevan keskenään samalla aaltopituudella kuin kolmoset konsanaan.

Viidennessä Pittsburgh-ottelussa ketjusta astui esiin etenkin venäläinen Kutšerov. Hän teki varsinaisella peliajalla kaksi tasoitusmaalia (2–2:een ja 3–3:een) ja oli mukana alustamassa jatkoajalla syntynyttä voittomaalia.

Sen sai nimiinsä Kolmosten sentteri Johnson, jonka selästä Jason Garrisonin laukaus kimposi Pittsburghin maaliin.

Pittsburghille tappio oli karvas. Se johti ottelusarjaa ennen viikonloppua 2–1 ja sunnuntain viidettä ottelua kahteen kertaan, 2–0 ja 3–2. Kutšerovin tasoitus tuli vain reilut kolme minuuttia ennen loppua.

Ottelun suomalaiset onnistuivat hyvin. Tampa Bayn Valtteri Filppula raatoi taas alivoimaa ja jäi tehotilastossa plussalle. Kokoonpanoon palannut Olli Määttä kirjautti häviäjien takalinjoilla kaksi plussaa ja syöttöpinnan Chris Kunitzin osumaan. Määttä istui lisäksi 2+2 minuutin jäähyn korkeasta mailasta.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!