Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Näin hopealeijonien ura jatkuu MM-turnauksen jälkeen

Menestys MM-turnauksessa voi merkitä käännekohtaa osalle pelaajista.

Urheilu
 
Vesa Koivunen
Patrik Laine virittelee lämäriään syksyllä Pohjois-Amerikassa.
Patrik Laine virittelee lämäriään syksyllä Pohjois-Amerikassa. Kuva: Vesa Koivunen

Suomen MM-hopeaa voittaneet jääkiekkoilijat eivät liiemmin aikaa hukkaa kisojen päätyttyä, sillä ammattilaispelaajan kesä on lyhyt.

Monella Leijonien pelaajalla on jännittävä syksy, joka voi määrittää jopa loppu-uran suunnan.

Patrik Laine: Kaikkein eniten odotetaan tietenkin uutisia Patrik Laineesta. Nuorukainen matkaa heti kesäkuussa NHL:n varaustilaisuuteen Buffaloon. Siellä hän osallistuu kärkivarauksille järjestettäviin monipuolisiin kuntotesteihin ja eri seurojen haastatteluihin.

Todennäköisesti Laineen nimen huutaa Winnipeg. Lähes yhtä luultavaa on se, että Laine solmii hänet varanneen seuran kanssa nopeasti tulokassopimuksen ja lähtee uuteen kotikaupunkiinsa harjoitusleirille. Nuorilla pelaajilla ne alkavat tavallisesti syyskuun alkupuolella.

Tai hetkinen. Tamperelaista voi olla vaikea sivuuttaa Leijonien World Cup -joukkueen viimeisiä paikkoja täytettäessä. Edustustehtävät menevät tulokasleirin edelle ja joka tapauksessa Laineelle jää aikaa valmistautua NHL-kauteen, joka alkaa 12. lokakuuta. Nähtäväksi jää, tarvitseeko Laineen käydä farmissa vai irtoaako pelipaikka isosta liigasta saman tien.

Mikael Granlund: Suomen kenties paras pelaaja MM-Venäjällä osoitti, että isossa kaukalossa kulkee. Granlundin liike ja kamppailuvoima ovat parantuneet hurjasti viime vuosina ja pelipaikka on vaihtunut keskeltä laitaan.

Granlund ei ole onnistunut NHL:ssä kuin välähdyksittäin. Nyt on kaikki eväät läpimurtoon myös kapeassa kaukalossa. Ehjä viime kausi ja hyvä MM-turnaus. Selvä rooli mahdollisesti Mikko Koivun ketjun laidalla helpottaa keskittymistä verrattuna siihen, että pitäisi lunastaa ykkös- tai kakkossentterin vaativa paikka vaihtuvien ketjukaverien kanssa pelaten.

Jussi Nukari / Lehtikuva
Mikael Granlundilla on kaikki eväät tehdä läpimurtonsa myös NHL-tasolla.
Mikael Granlundilla on kaikki eväät tehdä läpimurtonsa myös NHL-tasolla.

Atte Ohtamaa: Jokereissa KHL:ää pelannut Ohtamaa oli Leijonien suurimpia yllättäjiä. Puolustava puolustaja blokkasi vetoja, raatoi alivoimalla ja tuki peliäkin. Ohtamaa teki myös Unkari-pelin voittomaalin.

Kanadalaisen TSN:n asiantuntija, entinen NHL-pelaaja Ray Ferraro povasi Ohtamaalle jopa mahdollisuutta päästä kokeilemaan Pohjois-Amerikassa. Jos tarjousta ei tule, jatkanee Ohtamaa mustelmien parannuttua Jokereissa.

Roni Rekomaa
Atte Ohtamaalle onnistunut MM-rupeama voi tuoda vaikka loistavan työtarjouksen.
Atte Ohtamaalle onnistunut MM-rupeama voi tuoda vaikka loistavan työtarjouksen.

Tomi Sallinen: Ei ollut kovin suuressa Leijonissa, mutta mitalistien pelaajat huomataan aina. Salliselle menestys tuli hyvään paikkaan, sillä hän on tällä hetkellä ilman seuraa. Ruotsalainen Djurgården ei näet uusinut hyökkääjän sopimusta.

Tarjouksista tuskin tulee pulaa ja Sallinen nähtäneen jossain Euroopan huippuliigoista ensi kaudella.

Mikko Koskinen: NHL kosiskeli Koskista jo viime kesänä, mutta Pietarissa ja KHL:ssä viihtyvä maalivahti antoi pakit. Kookas torjuja saa Venäjällä hyvää palkkaa, kotimaa on lähellä ja homma toimii.

Toisaalta urheilija on urheilija ja uudet haasteet kiinnostavat. Esitys MM-kisoissa oli sitä luokkaa, että NHL:stä voi tulla tällä kertaa tarjous, ”josta ei voi kieltäytyä”. Sopimus SKA:n kanssa lienee pitävä, mutta jos lähtöhaluja ilmenee, kaikesta voidaan sopia.

Jussi Nukari
Mikko Koskinen kiinnostaa NHL:ssä, mutta hän viihtyy Pietarissa hyvin.
Mikko Koskinen kiinnostaa NHL:ssä, mutta hän viihtyy Pietarissa hyvin.

Teemu Pulkkinen: ”Pululle” MM-kisat eivät tuoneet kaivattua urabuustia, vaikka harjoitusottelut lupasivat vielä toista. Koko kevään Detroitin vilttiketjussa maannut Pulkkinen koki Leijonissa saman kohtelun, kun epäonnistui näytönpaikassaan Unkaria vastaan ja otti vielä tyhmän jäähynkin. Perfektionisti Kari Jalonen ei sitä sietänyt ja Pulkkinen istui loput pelit.

NHL-ura on nyt käännekohdassaan. Detroitissa ei luultavasti ole enää saumaa, mutta AHL-näytöt ja potentiaali ovat sen verran tuoreessa muistissa, että Pulkkinen saanee mahdollisuutensa pelaajakauppojen myötä.

Missä se tapahtuu ja kuinka Pulkkisen käy, on todella vaikea arvioida. Selvää on, että ellei maaleja synny, on edessä paluu Eurooppaan vuoden päästä.

Aleksander Barkov ja Jussi Jokinen: Floridan ammattilaiset ovat eri vaiheissa urillaan, mutta ensi kauden ennusmerkit ja odotukset ovat yhteneväiset. Panthers pelasi loistavan runkosarjan, mutta epäonnistui pudotuspeleissä.

Ensi vuonna vireen pitää pysyä keväälläkin ja siinä Barkov ja Jokinen ovat avainasemassa. Edes nuori ikä ei vapauta Barkovia vastuusta, jonka kantamisessa Jokinen ja ikinuori Jaromir Jagr auttavat paljon.

Muista MM-joukkueen pelaajista Mikko Koivu ja Leo Komarov jatkavat avainrooleissaan omissa NHL-seuroissaan. Antti Pihlström jatkanee KHL:ssä hyvin sujuneiden MM-pelien myötä, samoin kuin Jarno Koskiranta.

Vesa Koivunen
Leo Komarov pelaa ensi kaudella Torontossa tulevan kesän ykkösvarauksen kanssa.
Leo Komarov pelaa ensi kaudella Torontossa tulevan kesän ykkösvarauksen kanssa.

Hyvin kiinnostava on myös Sebastian Ahon syksy. Carolinan varaus lähtee näillä näkymin tavoittelemaan suoraan pelipaikkaa Hurricanesista.

NHL:n farmiliigoista läpimurtoa hakevat hopealeijonista puolustajat Ville Pokka ja Esa Lindell sekä maalivahti Juuse Saros.

Leijonien valmennusryhmästä päävalmentaja Kari Jalonen ja apulainen Ville Peltonen suuntaavat yhdessä Sveitsiin opastamaan Berniä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!