Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Johanna Peiposen vauhti vakuutti Rion valitsijan

Urheilu
 
Mikko Stig / Lehtikuva
Johanna Peiponen välytteli kuntoaan jo Kalevan kisoissa 2014.
Johanna Peiponen välytteli kuntoaan jo Kalevan kisoissa 2014. Kuva: Mikko Stig / Lehtikuva

Juoksija Johanna Peiponen valitaan ensi viikolla Suomen joukkueeseen Rio de Janeiron olympialaisiin.

Tätä voi pitää lähes varmana sen jälkeen, kun 25-vuotias rovaniemeläinen hurjasteli Kempeleessä 10 000 metriä ajassa 31.42,90, joka jää Annemarin Sandellin SE-ajasta vain pari sekuntia.

Olympiavalinnoista päättää viime kädessä olympiakomitea, jolle lajiliitot tekevät esityksensä.

”Meiltä esitys lähtee. Aika on sen verran kova”, vahvistaa SUL:n valmennusjohtaja Jorma Kemppainen.

Käytännössä lajiliitto ja olympiakomitea käsittelevät valinnat yhteistyössä, eikä Peiposen kohdalla ole odotettavissa ongelmia.

”Olympialaisten rajat on asetettu sen verran koviksi, että jo rajan saavuttaminen riittää kenttälajeissa sijoille 12–16 kisoissa. Tämä pätee osittain myös juoksulajeissa”, Kemppainen sanoo.

Peiposen aika alittaa Rion A-rajan 32.15,00 selvästi, vaikkakaan sillä ei välttämättä nousta kovin lähelle kärkeä olympialaisissa. Esimerkiksi Lontoossa mitalikolmikko paineli matkan yli kaksi minuuttia nopeammin.

Kemppainen ei silti usko olympiakomitean asettuvan poikkiteloin Peiposen valinnan suhteen, vaikka tällä ei välttämättä olekaan näkymää sijoituksesta 16 joukkoon, mikä on olympiakomitean etukäteen julkaisema pääkriteeri valinnalle.

Nykyään arvokisoihin karsitaan vain yhdellä rajalla, joten Rion kymppitonnille voidaan saada vielä muitakin naisia. Esimerkiksi nuori Alisa Vainio saattaa yrittää rajan alitusta 25 ratakierroksella, koska hänen ei sallita liian nuorena osallistua olympiamaratonille.

Rioon on toistaiseksi valittu kymmenen yleisurheilijaa: Kävelijät Aku Partanen, Aleksi Ojala ja Jarkko Kinnunen, maratonari Anne-Mari Hyryläinen, estejuoksija Sandra Eriksson, seiväshyppääjät Minna Nikkanen ja Wilma Murto, kolmiloikkaaja Kristiina Mäkelä sekä keihäskaksikko Tero Pitkämäki ja Antti Ruuskanen.

Kemppaisen mukaan Peiponen on tällä hetkellä ainoa yleisurheilija, jonka olympiamatkasta on lähtemässä esitys ensi viikon valintakokoukseen.

”Monella urheilijalla on kilpailukausi vasta alkamassa, joten tuloksia voi alkaa tulla”, Kemppainen muistuttaa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!