Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Venäläinen oppositiojohtaja arvosteli Rotenbergien ja Timtšenkon MM-pronssimitaleja: ”Suomen kansalaiset saivat sekä hopeaa että pronssia”

MM-kisojen jälkipyykki jatkui Venäjällä.

Urheilu
 
Jussi Nukari
Gennadi Timtšenko (toinen vasemmalta), Arkadi Rotenberg ja Roman Rotenberg saivat MM-pronssimitalit kaulaan.
Gennadi Timtšenko (toinen vasemmalta), Arkadi Rotenberg ja Roman Rotenberg saivat MM-pronssimitalit kaulaan. Kuva: Jussi Nukari

Venäläinen korruptiopaljastuksiin keskittynyt oppositiojohtaja Aleksei Navalnyi arvosteli maanantaina sitä, että jääkiekkoa sponsoroiville miljardööreille ripustettiin pronssimitalit kaulaan.

Arkadi Rotenberg on Venäjän jääkiekkoliiton hallituksen puheenjohtaja. Venäjän presidentin Vladimir Putinin ystävä Timtšenko johtaa KHL:n hallitusta. Roman Rotenberg on jääkiekkoliiton varapuheenjohtaja ja Yhdysvaltain pakotelistalla. Arkadi Rotenberg on Yhdysvaltain ja EU:n pakotteiden piirissä, Timtšenko Yhdysvaltain pakotelistalla.

Navalnyin mielestä oligarkit eivät ole ainoastaan ”yksityistäneet käytännössä koko maata, vaan myös tärkeimmät symbolit ja kulttuuriset koodit”.

Hän muistuttaa, että Timtšenko ja Roman Rotenberg ovat myös Suomen kansalaisia.

”Ironista on Suomen täydellinen voitto MM-kisoissa. Maan kansalaiset vastaanottivat sekä hopea- että pronssimitaleja”, Navalnyi kirjoittaa.

Timtšenkon ja Roman Rotenbergin mitaleista kertoi sunnuntaina myös talouslehti Vedomosti.

Venäjällä pestiin jääkiekon MM-turnauksen jälkipyykkiä vielä maanantaina. Virallisesti turnauksen isäntämaan pronssille kyllä hurrattiin, mutta joitakin sija kaiveli.

Yksi heistä oli Vladislav Tretjak, joka johtaa Venäjän jääkiekkoliittoa.

”Suomalaiset pelaavat puolustavaa jääkiekkoa. Jos finaali olisi ollut Kanada vastaan Venäjä, se olisi ollut oikeaa jääkiekkoa”, Tretjak sanoi uutistoimusto Tassin mukaan.

”En vähättele Suomen joukkueen osaamista, mutta me ja Kanada pelaamme kuitenkin avoimempaa jääkiekkoa, joten ottelu olisi ollut jännittävämpi”, hän jatkoi.

Tretjak toivoi, että finaalissa olisi tehty enemmän maaleja. Nyt Kanada teki pelin toisen maalin viime sekunneilla ja Suomi hävisi 2–0.

”Tämähän ei ole mitään jalkapalloa.”

Lopuksi Tretjak kuitenkin onnitteli Suomen ja Kanadan joukkueita.

Korjattu 23.5.2016 kello 19.25: Arkadi Rotenberg on Yhdysvaltain ja EU:n pakotteiden piirissä, Timtšenko Yhdysvaltain pakotelistalla.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?