Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Pekingin positiivisista dopingnäytteistä melkein puolet venäläisten

Tällä menolla venäläisten yleisurheilijoiden kilpailukieltoa ei kumota ennen Rioa.

Urheilu
 
Augustas Didzgalvis / Wikimedia Commons
Anna Tšitšerovan A-näyte Pekingin kisoista paljastui uudessa tutkimuksessa positiiviseksi.
Anna Tšitšerovan A-näyte Pekingin kisoista paljastui uudessa tutkimuksessa positiiviseksi. Kuva: Augustas Didzgalvis / Wikimedia Commons

Pekingin olympialaisten dopingnäytteiden uusintatutkimuksissa positiivisiksi osoittautuneista 31 näytteestä 14 on venäläisiltä urheilijoilta, kertoi venäläinen uutistoimisto Tass Venäjän olympiakomitealta saamansa tiedon perusteella.

Yksi heistä on korkeuhyppääjä Anna Tšitšerova, joka voitti Pekingissä pronssia ja neljä vuotta myöhemmin Lontoon olympialaisissa kultaa. Tšitšerovan valmentaja kertoi Tassille, että tämä oli saanut ilmoituksen positiivisesta näytteestä.

Muutkin kiinni jääneet venäläiset ovat Tassin mukaan pääosin yleisurheilijoita. Kaikkiaan uusintatutkimuksessa positiiviseksi havaittuja näytteitä on 12 maan ja kuuden lajin urheilijoilta.

Nimiä kerrotaan todennäköisesti vasta, kun B-näytteet saadaan tutkituiksi kesäkuussa.

Olympiakomitea tutkitutti 454 Pekingin olympialaisissa 2008 otettua näytettä uudelleen kehittyneillä menetelmillä. Kohteena olivat sellaiset urheilijat, jotka saattaisivat kilpailla myös tänä kesänä Riossa.

Venäjän yleisurheilijat on jo aiemmin paljastuneen dopingvyyhden takia suljettu kansainvälisistä kilpailuista. Kansainvälisen yleisurheiluliiton IAAF:n on määrä päättää 17. kesäkuuta, pääseekö Venäjän joukkue kilpailemaan Rion olympialaisissa.

Jos Pekingin käryt vahvistuvat, myönteinen päätös näyttää epätodennäköiseltä. Myös venäläisten urheilijoiden testaaminen kotimaassa ontuu edelleen.

Testaus on annettu viime marraskuusta lähtien Britannian antidopingtoimisto Ukadin tehtäväksi. Brittitestaajat kertoivat viime viikolla, että suunnitelluista 247 testistä on jäänyt tekemättä 99, koska urheilijoita ei ole tavoitettu.

Venäjä on haitannut testien tekemistä vaatimalla sotilaskaupungeissa oleskelevien urheilijoiden testaamisesta ilmoituksen 30 päivää etukäteen.Venäjän turvallisuusjoukkojen FSB:n sotilaat ovat myös ilmaantuneet testauspaikoille pelottelemaan testaajia, kertoi kansainvälisen antidopingjärjestön Wadan apulaisjohtaja Rob Koehler Guardian-lehdessä.

Kansainvälinen olympiakomitea ja Wada tutkivat myös väitteitä, joiden mukaan Venäjä vaihtoi omien urheilijoidensa näytteitä Sotšin olympialaisissa.

Venäjä on vaatinut urheilijoilleen pääsyä Rion olympialaisiin ja vakuuttanut haluaan panna antidoping-toimintansa kuntoon.

Lähteet: Tass, Guardian

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!