Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Shefki Kuqi voitti valtataistelun

PK-35:n omistajien riita päättyi Shefki Kuqin voittoon. Protestina kuusi avauskokoonpanon pelaajaa jätti seuran.

Urheilu
 
Jussi Nukari / Lehtikuva
Markku Hynninen (vas.), Shefki Kuqi (takana) ja Pablo Counago tiedottivat PK-35:n omistusjärjestelyistä viime vuoden marraskuussa.
Markku Hynninen (vas.), Shefki Kuqi (takana) ja Pablo Counago tiedottivat PK-35:n omistusjärjestelyistä viime vuoden marraskuussa. Kuva: Jussi Nukari / Lehtikuva

PK-35 menettää koko espanjankielisen pelaajistonsa. Kuusikosta viisi pelasi lauantaina Kemi-ottelussa, mutta yksikään heistä ei juokse kentälle keskiviikon kotipelissä Interiä vastaan.

”Yritimme vielä tiistaina saada pelaajia yhteen. Huomasimme, ettei se ole mahdollista”, sanoi PK-35:n puheenjohtaja Markku Hynninen.

”Viime viikolla kävi selväksi, etteivät he jatka Kemi-pelin jälkeen. Kyseisen ottelun he pelasivat suostuttelun jälkeen.”

Hynnisen mukaan ketään ei voi pitää seurassa väkisin ja vasten omaa tahtoaan. Kaikilla lähdöstään ilmoittaneilla on sopimus kauden loppuun.

Joukkopaon takana on PK-35:n sisäinen eripura. Pelaajat ovat kokeneet, että heidän valmennusportaaseen ja johtotehtäviin kuuluvia maanmiehiään on kohdeltu väärin.

Viikko sitten PK-35:n espanjalaisvalmentajat Jose Riveiro ja Pablo Perez Urtaza ilmoittivat lähtevänsä seurasta. Päävalmentaja Shefkin Kuqin kanssa riitaantuneen kaksikon irtisanoutuminen astui voimaan maanantaina.

Hynnisen mukaan valmennuskolmikolla oli näkemyseroja peluuttamisesta ja pelin kehittämisessä. Hän korostaa, ettei Kuqin asema päävalmentajana ole ollut uhattuna.

Tiistaina PK-35:n apuvalmentajaksi palkattiin Pasi Pihamaa. Hän on HJK:n naisten liigajoukkueen valmentaja, joka luotsasi PK-35:n miesten joukkuetta 2010–2013.

Pihamaan sopimus Vantaalla kestää kauden loppuun. Hän jatkaa myös HJK:n naisten ykkösvalmentajana.

Seuran kuudes espanjankielinen, Pablo Counago, pysyy PK-35:ssä, muttei enää pelaa. Kärkipelaaja Counago, Hynninen ja Kuqi ovat seuran pääomistajia.

Kuqin ja Counagon välit ovat tulehtuneet. Counago totesi lauantaina, että Kuqi on tehnyt hänestä syntipukin huonosti alkaneelle kaudelle.

Counagolle haetaan seurassa tehtävää, joka ei kohtaa Kuqin työkenttää.

Päätöksiä PK-35:ssä ovat viime päivinä nuijineet Hynnisen ohella seuran osaomistajat, mediahenkilö Jaajo Linnonmaa, muusikko Ville Pusa ja SOK:n Venäjälle suuntautuvan kaupan toimitusjohtaja Vesa Punnonen.

”Liigaringissämme oli alun perin 25 pelaajaa. Saamme keskiviikkona kentälle joukkueen, jossa on suhteellisen kokeneita liigapelaajia”, sanoi Hynninen.

Hynnisen mukaan PK-35 hakee uusia miehiä lähteneiden tilalle, ja lähteneiden perään on jo kyselty muista liigaryhmistä. Liigassa pelaajakauppojen siirtoraja avautuu vasta 22. elokuuta.

”Ihan kokonaan siirtoikkuna ei ole kiinni. Sääntöjen mukaan seuraan voi palkata neljä sellaista pelaajaa, joilla ei ole voimassa olevaa pelisopimusta eivät he ole pelanneet toukokuun alun jälkeen.”

Liiganousija PK-35 on voittanut alkaneella kaudella yhden liigaottelun. Keskiviikkona Myyrmäkeen saapuvan Interin vantaalaiset pudottivat huhtikuun lopulla Suomen Cupista 4–0-vierasvoitolla.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!