Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Pelaajayhdistyksen Saarela vaati eläkemaksut lisenssin edellytykseksi

Yhdistyksellä ei ole huomautettavaa Ilveksen taloudesta, mutta ”Bluesille ei olisi pitänyt myöntää lisenssiä”.

Urheilu
 
Markku Ulander / Lehtikuva
Jarmo Saarela perää liigapelaajille takuita eläkemaksujen suorittamisesta.
Jarmo Saarela perää liigapelaajille takuita eläkemaksujen suorittamisesta. Kuva: Markku Ulander / Lehtikuva

Jääkiekon pelaajayhdistyksen toiminnanjohtaja Jarmo Saarela sanoo, että Liigan lisenssitoimikunta on terävöittänyt toimintaansa selvästi viime vuodesta.

Myös pelaajayhdistys seuraa aiempaa tarkemmin seurojen taloudenpitoa, etenkin eräiden lakisääteisten suoritusten osalta.

”Palkat hoidetaan säntillisesti, mutta pelaajien eläke- ja vakuutusmaksuja on jäänyt maksamatta”, Saarela sanoo.

Saarelan viittaamat maksuongelmat eivät kuitenkaan liity Ilta-Sanomien tiistaiseen uutiseen Ilveksestä, jolta lisenssitoimikunta on vaatinut lisäselvityksiä ennen kuin liigapaikka vahvistetaan.

”Päivitimme tilanteen viime viikolla liigaseurojen osalta, eikä pelaajayhdistyksellä ollut huomautettavaa. Käsittääkseni lisäselvitysten pyytäminen on normaalia prosessia ja asia on vielä keskeneräinen”, Saarela sanoo.

Liiga on luvannut tiedottaa lisenssien myöntämisistä tai mahdollisista epäämisistä kootusti 1. kesäkuuta mennessä.

Toiminnan terävöitymisestä kertoo se, lisenssin myöntämiseen vaikuttaa entistä useampi asia. Saarela sanoo pelaajayhdistyksen lähettäneen hiljattain liigalle kirjallisen vaatimuksen eläkemaksujen huomioimisesta myöntämisprosessissa.

Lisenssiä ei jatkossa heru, mikäli seura ei ole hoitanut näitä lain edellyttämiä velvoitteita.

”Bluesin konkurssin seurauksena pelaajilta jäi saamatta niitä maksuja. Haluamme varmistaa, ettei niin käy enää ikinä”, Saarela sanoo.

Linjan terävöityminen johtuukin pitkältä espoolaisseuran ankeasta taipaleesta viimeiseksi jääneellä liigakaudellaan. Saarelan mielestä on selvää, ettei lisenssiä olisi pitänyt myöntää viime keväänä, vaikka Bluesilla olikin esittää maksusuunnitelmia ja muita selvityksiä taloustilanteestaan.

”Bluesin meille toimittama informaatio ei ollut oikeaa, vaan sitä kaunisteltiin. En tiedä, johdettiinko siinä tietoisesti harhaan, mutta nämä [eläkemaksut] ovat pelaajien kannalta merkittäviä asioita”, Saarela kertoo.

Vuoden takaisen Bluesin ja tämän päivän Ilveksen tilanteessa ei ole Saarelan näkövinkkelistä huolestuttavia yhteneväisyyksiä. Pelaajien kannalta on hyvä, että seurojen talousasiat käydään läpi ajoissa.

Aamulehden laskelmien mukaan Ilves on tehnyt vuosina 2010–2014 yli 2,5 miljoonan euron tappiot. Myös viime kausi painui pahasti miinukselle.

Jo toisen liigaseuran kaatuminen lyhyen ajan sisällä olisi musertava isku myös pelaajien kannalta.

”Ensi kautta koskevat sopimukset on jo pääosin tehty. Työpaikan löytyminen lähes 30 pelaajalle olisi hankalaa”, Saarela pohtii.

Hän uskoo silti omien tietojensa perusteella, että Ilves pelaa Liigassa ensi kaudellakin.

Ilveksen toimitusjohtaja Esa Honkalehto rauhoittelee kohua. Hän kertoi Ylelle, että lisenssitoimikunnan lisäselvityspyyntöön oli jo vastattu ”pari viikkoa sitten”.

”Meillä on asiat sillä mallilla, että liigaa pelataan”, Honkalehto sanoi Ylelle.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!