Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Mike Tyson tyrmäsi ammattilaisnyrkkeilijöiden olympiahaaveet: ”Amatöörit pieksevät heidät”

Urheilu
 
HS–Reuters
JASON LEE / Reuters
Mike Tyson ei usko ammattilaisnyrkkeilijöiden mahdollisuuksiin Rion olympiakehässä.
Mike Tyson ei usko ammattilaisnyrkkeilijöiden mahdollisuuksiin Rion olympiakehässä. Kuva: JASON LEE / Reuters

Entinen nyrkkeilyn maailmanmestari Mike Tyson ei ole kovin innoissaan amatöörinyrkkeilyliitto AIBA:n aikeista sallia ammattilaisten osallistuminen Rion olympialaisiin.

Nyrkkeily on tähän asti ollut viimeisiä lajeja, jossa ammattilaiset eivät saa osallistua lainkaan olympialaisiin. AIBA on perustanut ammattilaisia varten oman kilpailusarjansa, jossa nämä voivat tavoitella paikkaa kisoissa.

Hankkeen esteenä on vielä muutamia säädöksiä, mutta AIBA uskoo ammattilaisten osallistumisen varmistuvan kesäkuun aikana.

Aivan kovimpia iskijöitä olympialaisissa ei kuitenkaan nähdä, sillä AIBA:n sarjaan voivat osallistua vain nyrkkeilijät, jotka ovat otelleet paidattomina alle 20 kertaa. Olympialaisiin pääsee kunkin painoluokan kaksi parhaaksi rankattua ottelijaa.

Amatöörinyrkkeily poikkeaa lajina melkoisesti ammattilaisten kamppailuista. Säännöt ja varusteet poikkeavat ja urheilijoilta vaaditaan hyvinkin erilaisia ominaisuuksia kummassakin.

Tämän vuoksi Tyson uskoo ammattilaisten olevan vaikeuksissa amatöörien kanssa olympiakehässä.

”Tuo on naurettavaa ja hölmöä. Jotkut ammattilaisista jäävät amatöörien pieksämiksi”, hän ennakoi uutistoimisto Reutersille.

Tyson perusteli näkemystään sillä, että amatöörinyrkkeilijät ovat nopeampia kuin ammattilaiset. Amatöörit hyötyvät myös siitä, että olympialaisissa ottelut ovat lyhyitä, eivätkä he näin ollen ehdi väsyä liikaa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!