Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kriisijoukkue PK-35 voitti vihdoin kotipelinsä

”Ei ihan heti tule mieleen, koska viimeksi on tuntunut näin hyvältä”, Sefki Kuqi iloitsi.

Urheilu
 
Veikkausliigan huippuhetket 25.5.2016
Veikkausliigan huippuhetket 25.5.2016

PK-35 – Inter 3–1

Pelaajistossaan rajun kevätsiivouksen kokenut PK-35 Vantaa juhli kauden ensimmäistä kotivoittoaan jalkapalloliigassa. Se tuli seitsemännellä yrityksellä, kun punamustat löi turkulaisen FC Interin 3–1 (1–0).

Vantaan valmentaja Shefki Kuqi oli kovan tehtävän edessä kootessaan aloituskokoonpanoa. Soveltamisen mestariksi hän osoittautui sijoittaessaan kärkenä aiemmin tunnetun Kevin Mombilon laitapuolustajaksi.

”Ei tule ihan heti mieleen, koska viimeksi on tuntunut näin hyvältä”, sanoi Kuqi. ”Ei ehkä paras pelimme, mutta hieno voitto.”

Mombilo alusti PK-35:n kaksi ensimmäistä maalia ja ampui 84. minuutilla loppunumerot 3–1. Kotijoukkueen 1–0-osuman sijoitti rankkarista (29. min.) Njazi Kuqi ja 2–0 teki (57. min.) Aleksi Ristola.

Vantaalaisten edelliset kuusi kotipeliä olivat tuottaneet kaksi tasapeliä ja neljä tappiota. Ensimmäinen voitto tuli pitkillä palloilla ja suoraviivaisella pelillä, josta oli jätetty pois etelämaalainen poikittaisnäpertely.

Kokoonpanossa oli ensimmäistä kertaa alkaneella kaudella Kim Raimi. Viime kauden luottopelaajiin kuulunut toppari oli kentiltä sivussa kuukausia loukkaannuttuaan Liigacupin ottelussa. Kippari Raimin hahmo rauhoitti PK-35 peliä. Hän osoitti johtajuutensa, vaikka pelituntuma on lähes nollassa.

Inter kavensi 65. minuutilla 2–1:een. Kotijoukkueesta aisti paniikkiin, jonka Mombilo laukaisi helpotukseksi. Ottelua seurasi 1 247 katsojaa.

Kuqilla oli kiire koota joukkue, sillä viisi PK-35:n espanjankielisistä pelaajista lähti seurasta tiistaina.

Osaomistaja ja kärki Pablo Counago jäi punamustiin, mutta hän keskittyy jatkossa urheilutoimenjohtajan tehtäviin.

PK-35 jättäneet pelaajat jatkavat harjoittelu keskenään. Nykyjoukkueen kanssa he eivät ole tekemisissä.

Lähtenyt viisikko pelasi PK-35:n edellisottelussa Kemiä vastaan. He suostuivat lauantaina jäähyväispelissään kentälle vasta neuvonpidon jälkeen.

PK-35 on suunnannut katseensa pelaajamarkkinoille. Se tarvitsee kipeästi topparia, jotta Konsta Rasimus pääsee nousemaan mielipaikalleen keskikentälle.

Vapailla pelaajamarkkinoilla on ainakin kaksi kovaa entistä maajoukkueratsua. Alexei Eremenko ja Mika Väyrynen odottelevat sopivaa työtarjousta.

Kuqi ja tiistaina palkattu uusi kakkosvalmentaja Pasi Pihamaa juoksuttivat Interiä vastaan Myyrmäen tekonurmelle avauskokoonpanon, josta 10 pelaajalla oli peliminuutteja kauden liigassa.

PK-35:n liigaringissä oli kauden alkaessa 25 pelaajaa. Heistä 21 on päässyt tänä keväänä kokeilemaan taitojaan liigatasolla, joten Kuqin ei tarvinnut paikata lähtijöiden jättämiä aukkoja keltanokilla.

Antti Aimo-Koivisto / Lehtikuva
Masar Ömer ja Njazi Kuqi (vas.) juhlivat Kuqin tekemää ottelun ensimmäistä maalia.
Masar Ömer ja Njazi Kuqi (vas.) juhlivat Kuqin tekemää ottelun ensimmäistä maalia.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?