Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Räikkönen hakee riittävän hyvää kierrosta Monacossa, Bottas yrittää pehmeillä renkailla

Viiden kisan jälkeen Räikkönen on MM-sarjassa toisena.

Urheilu
 
Heikki Saukkomaa / Lehtikuva
Kimi Räikkönen.
Kimi Räikkönen. Kuva: Heikki Saukkomaa / Lehtikuva

Kimi Räikkönen on tehnyt satoja kierroksia Monacon katuradalla. Hän on ollut kerran paalulla, ja yhteensä neljä kertaa eturivissä.

Onko yksikään noista kierroksista ollut Räikkösen mielestä täydellinen?

”En usko, että yksikään kierros milloinkaan olisi aivan täydellinen, jos sitä miettii jälkikäteen. Ainahan löytää parannettavaa sieltä tai täältä.”

”Mutta olen kyllä tehnyt täällä muutaman todella hyvän kierroksen – kuten muillakin radoilla. Varmuudella vuoden 2005 paalukierros oli erittäin nopea, ja myös 2006 kierrokseni oli erittäin hyvä sillä autolla viimeisessä aika-ajossa.”

Tänä viikonloppuna Räikkönen ajaa jälleen Monacossa Formula 1 -osakilpailussa.

”Kuten sanoin, ei kierros koskaan ole täydellinen, mutta niin kauan kuin se nostaa sinut kärkeen, se on riittävän hyvä. Toivottavasti tänä vuonna pystymme pistämään itseämme hyvälle alueelle, ja olemme tyytyväisiä siihen, miten kaikki menee”, Räikkönen sanoi.

”Täällähän se merkkaa eniten. Tarvitaan paljon kierroksia, kun rata muuttuu koko ajan paljon. On yritettävä pysyä siinä perässä, ja saatava hyvä tunne autosta oikeaan aikaan. Tunne on tärkeämpi kuin pienet muutokset, koska silloin pystyy rutistamaan todella kovaa”, Räikkönen summaili.

Viiden kisan jälkeen Räikkönen on MM-sarjassa toisena, ja tallikaveri Sebastian Vettel on neljäntenä 13 pistettä jäljessä.

Kuinka tärkeää tämä tilanne on Räikköselle?

”Emme johda sarjaa. Olen toisena, ja Sen on jossain lähellä perässäni, mutta nyt on ajettu vasta viisi kisaa. Haluamme olla kaksi ensimmäistä MM-sarjassa, se on pääasia.”

”Yksi kisa voi kääntää tilannetta, ja sitten ihmiset katsovat sitä taas aivan eri tavalla. Vain loppupisteillä on merkitystä”, Räikkönen kuittasi.

Monacon katuränni ei ole räätälöity Williamsin FW38-autolle, mutta Valtteri Bottas odottaa, että ensi kertaa käyttöön otettava ultrapehmeä rengas auttaa brittitallia viikonloppua.

”Ultrapehmeä rengas lämpeää helpommin, ja se toimii matalammissa ratalämmöissä, joten ilman muuta siitä on apua autollemme. Viime vuonna suurin pulmamme oli juuri superpehmeiden eturenkaiden lämmittämisessä ja niiden pitämisessä riittävässä lämmössä, kun tuli ruuhkaa”, Bottas selvitti.

Monacon kisa on ajettu yhdellä pysähdyksellä. Nyt nähtäväksi jää, pystyykö siihen myös ultrapehmeillä renkailla aloittamalla.

”Ei tämä rata ole paha rengaskuluman kannalta. Asvaltti on aika tasainen, joten jos pystyy kontrolloimaan pyörien sutimista, voi tehdä aika pitkät kisavedot. Ei numeroita etukäteen voi tietää, mutta ainakin enemmän kuin kymmenen kierrosta ultrapehmeilläkin voi ajaa. Harjoitusten jälkeen tiedetään enemmän”, Bottas aprikoi.

Red Bull iski voittokantaan Barcelonassa ja on nyt 29 pistettä Williamsin edellä valmistajien MM-sarjassa kolmantena.

Bottas ei ole huolissaan kilpailijaleirin noususta, vaikka myös Monacossa Red Bullin odotetaan olevan erittäin kilpailukykyinen.

”Vielä tulee kisoja, joissa me olemme Red Bullia vahvempia. Monacon jälkeen Kanada ja Baku ovat etukäteen meille hyvin sopivia ratoja. Ja siellä on monta muutakin, missä oikeasti pystymme haastamaan heidät.”

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!