Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Poliisi otti kiinni 11 HJK:n ja HIFK:n derbyssä – video näyttää fanien marssin stadionille

Urheilu
 
Jalkapallofanit täyttivät Töölön
Jalkapallofanit täyttivät Töölön
HJK:n ja HIFK:n paikallisottelu näkyi jo hyvissä ajoin ennen ottelun alkamista Sonera-stadionin ympäristössä. Poliisi piti huolta, että kannattajajoukot pääsivät ilman suurempia välikohtauksia stadionille. Kuvaus ja leikkaus Terhi Liimu.

Torstai-illan Stadin derby eli Veikkausliigan paikallisottelu HJK–HIFK herätti innostusta molempien joukkueiden faniryhmissä, ja yhteenottoja nähtiin sekä ennen että jälkeen pelin.

Poliisi joutui käyttämään voimakeinoja rähinöinnin estämiseksi, Helsingin poliisista kerrotaan. Kiinniottoja poliisi teki kaikkiaan 11, ja tapauksia on selvitelty virkamiehen väkivaltaisena vastustamisena.

”Kolme erillistä tappelua oli ottelun jälkeenkin – joillain tuntui olevan kovakin tarkoitus päästä aiheuttamaan rähinä”, muotoilee komisario Juha Haapalainen Helsingin poliisista.

Sekä HJK:n Klubipääty että HIFK:n Stadin kingit järjestivät marssikulkueen Sonera-stadionille ennen kello 18.30 alkavaa ottelua. Marssit sujuivat pääosin rauhallisesti, mutta Sonera-stadionin edessä fanit ottivat yhteen niin, että poliisi joutui käyttämään voimakeinoja.

Molemmat kannattajaryhmät pääsivät omiin katsomonosiinsa hyvissä ajoin ennen ottelun alkua.

HJK voitti ottelun 2–1, ja pelin jälkeen kannattajat ottivat yhteen Mannerheimintiellä. Poliisi otti Töölön Kisahallin päädyssä ainakin kaksi ihmistä kiinni.

Kannattajat aloittivat illan töölöläisissä ravintoloissa ja lähtivät sosiaalisessa mediassa esitettyjen kutsujen perusteella kohti otteluareenaa kello 17.15.

”Poliisi aikatauluttaa ja ohjaa marssien kohtaamisen niin, että molemmat kulkueet pääsevät turvallisesti perille”, ylikomisario Seppo Kujala Helsingin poliisista kertoi ennen ottelua.

Aikaisemmissa paikallisotteluissa fanit ovat tulleet samasta suunnasta ja marssineet poliisin ohjaamina rinnakkain. Fanimarsseilla kuljettava matka on melko lyhyt, mutta stadionin ympäristössä liikkuu myös paljon muita katsojia ja ohikulkijoita eri kulkuvälineillä. Liikenteenohjauksen pitää siis sujua.

”Kyllä tähän kiinnitetään normaalia liigaottelua enemmän huomiota. Tupa tulee olemaan täynnä ja fanijoukkoja liikkuu ennen ja jälkeen ottelun”, Kujala toteaa.

Viime kaudella Helsingin paikallinen pelattiin kolme kertaa, joten poliisilla on toimintamallit valmiina iltaa varten.

Heikki Saukkomaa / Lehtikuva
Poliisi joutui rauhoittelemaan jalkapallofaneja voimakeinoin ennen ottelua.
Poliisi joutui rauhoittelemaan jalkapallofaneja voimakeinoin ennen ottelua.
Ahti Kannisto
HIFK:n kannattajat marssivat torstaina Helsingin Töölössä.
HIFK:n kannattajat marssivat torstaina Helsingin Töölössä.
Sara Aaltio / HS
HJK:n fanikulkue eteni kohti Sonera-stadionia torstai-iltapäivänä.
HJK:n fanikulkue eteni kohti Sonera-stadionia torstai-iltapäivänä.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!