Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Nico Rosberg voi nousta Ayrton Sennan rinnalle – ”Olen kilpa-ajaja, ja mielessäni on vain tämä kisa”

Mercedes-kuljettaja jahtaa jo neljättä peräkkäistä Monacon-voittoa.

Urheilu
 
ERIC GAILLARD / Reuters
Nico Rosberg kertoi Monacossa, että ei välittäisi puhua enää Espanjan kolarista, mutta media muistuttaa häntä siitä kysymyksillään.
Nico Rosberg kertoi Monacossa, että ei välittäisi puhua enää Espanjan kolarista, mutta media muistuttaa häntä siitä kysymyksillään. Kuva: ERIC GAILLARD / Reuters

Monte Carlo

Monacon katurataa ylistetään todelliseksi kuljettajien kilpa-areenaksi. Viime aikojen tilastot eivät tätä täysin vahvista: 2010-luvulla Monacon voittajista vain Sebastian Vettel voitti myös saman kauden mestaruuden.

Monacon voittajia tällä vuosikymmenellä on ollut kolme. Vettel, Mark Webber kahdesti ja Nico Rosberg nyt kolme kertaa putkeen. Rosberg hakee viikonloppuna jo neljättä perättäistä Monacon täysosumaa. Vastaavaan on Monacossa yltänyt vain Ayrton Senna.

”Olen tietoinen tilastoista, mutta se ei muuta mitään kohdallani viikonlopun valmistautumisissa. Olen kilpa-ajaja, ja mielessäni on vain tämä kisa. En ajattele, mitä on tapahtunut ennen”, Rosberg vakuuttaa.

Rosberg ja Lewis Hamilton pääsivät torstain harjoituksissa ensi kertaa kokeilemaan tämän vuoden uutuusrengasta ultrapehmeällä kumiseoksella.

”Hieno tunne saada tuollaiset renkaat, jotka tuovat aika-ajoon lisävauhtia”, Rosberg kiitteli.

Molemmille Mercedeksen kuljettajalle Monacon auto näyttää antavan hyvän tunteen.

”Juuri se tunne autosta on tärkeintä tällä radalla. Nyt tuntuu ihan yhtä hyvältä kuin viime vuonna, ja myös aiempina vuosina. Nämä ovat minun katujani, ja Monacossa ajaminen on koko kauden kohokohta.”

Kauden viides voitto siivittäisi Rosbergin mestaruustaistoa entisestään. Hamilton taas haluaa hyvittää niin viime vuoden kisapettymyksen kuin Espanjan nollatuloksensa.

”Tämä on loistavin kisa kalenterissa. Minulla on taas erinomainen auto, mutta vastus on massiivinen – ja aivan erityisesti Lewis”, Rosberg säkenöi.

Rosbergin sopimusasiat ensi kaudeksi ovat avoinna. Huhuissa hänet on yhdistetty myös Ferrariin. Tv-ringissä Nicolta kysyttiin kautta rantain, olisiko hän joskus kiinnostunut ajamaan Ferrarilla.

”Olen hyvin levollinen nykytilanteeseen. Sopimusasiat eivät paina mieltäni. Olen tyytyväinen Mercedeksellä, ja Mercedes on tyytyväinen minuun. Olen täällä vielä vuosia.”

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!