Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

HJK on Helsingin herra – paikallisottelussa syntyi sankareita

Klubin avausvartin vahva rynnistys ja Moreloksen sekä Oduamadin maalit varmistivat voiton.

Urheilu
 
Heikki Saukkomaa / Lehtikuva
Nnamdi Oduamadi (oik.) ja Atomu Tanaka juhlivat johtomaalia.
Nnamdi Oduamadi (oik.) ja Atomu Tanaka juhlivat johtomaalia. Kuva: Heikki Saukkomaa / Lehtikuva

HJK–HIFK 2–1

Näissä paikallisotteluissa syntyy sankareita. Suuria onnistujia ja epäonnistujia. Yksi sankareista oli vieläkin kannattajien sydämissä luottamusta hakeva HJK-maalivahti Thomas Dähne, joka onnistui kerta toisensa jälkeen torjumaan ja nyrkkeilemään pallon pois vaara-alueelta toisella puoliajalla, kun HIFK haki tasoitusta.

Viisi minuuttia ennen varsinaisen peliajan päättymistä Pekka Sihvola laukoi kohti etukulmaa. Pallo näytti olevan täydellisellä lentoradalla kohti maalia, kun Dähnen pitkä käsi venyi kuin tyhjästä pallon tielle.

Yksi katkerimmista epäonnistujista oli HIFK-toppari Tuomas Aho. Vielä viimeisellä hetkellä Aholla oli tilaisuus puskea pallo maaliin, mutta hän epäonnistui. Aho paineli pukukoppiin ovenkarmit ryskyen.

”Hallitsimme peliä ja loimme Klubia enemmän maalipaikkoja. Kyllähän se söi miestä”, pari kertaa maalipaikassa epäonnistunut Juho Mäkelä sanoi.

”Aika moni pelaaja sätti itseään, se otti koville”, HIFK:n päävalmentaja Jani Honkavaara sanoi ottelun jälkeen.

HJK nousi voitolla yksin sarjan kärkeen, HIFK on nyt jumissa viimeistä edeltävällä sijalla tasapisteissä FC Lahden ja PK-35 Vantaan kanssa.

HJK:n päävalmentaja Mika Lehkosuo oli helpottunut, että hänen joukkueensa selvisi takaiskuitta lopun paineesta.

”Totta kai ensimmäisestä voitosta derbystä tuli hyvä fiilis. Kaikki klubilaiset menevät varmasti hymyssä suin nukkumaan”, Lehkosuo sanoi.

Ottelu sai jokseenkin täydellisen kiihkeän ja tapahtumarikkaan alun, kun ensimmäisen vartin aikana nähtiin kolme maalia. Ensin HJK:n johtomaali, sitten HIFK:n kuittaus ja pian kotijoukkue Klubin johtomaali.

Klubin vaarallinen nopea hyökkäys puri jo toisella minuutilla. HJK:n vasemman laidan tehopakki Taye Taiwo keskitti pallon maalin edustalle, josta Klubin kolumbialaishyökkääjä Alfredo ”El Bufálo” Morelos puski pallon HIFK-maalivahti Saku Erikssonin vartioimaan maaliin.

HIFK sai vastaiskunsa jo viidennellä minuutilla, kun Esa Terävä siirsi pallon muutamasta metristä ohi Thomas Dähnen. HJK-puolustus oli sekaisin, ja vaara-alueelle oli jäänyt kaksi hyökkääjää vapaaksi. Juho Mäkelä sutaisi ensin hutipotkun, mutta HIFK-kapteeni Terävä iski irtopalloon.

Vastaus seurasi, kun Atomu Tanaka keskitti pallon rangaistusalueelle. HJK:n laitahyökkääjä Nnamdi Oduamadi kuoletti pallon kahden puolustajan välistä, kiersi maalivahti Erikssonin ja sijoitti tyhjään maaliin 2–1-voittomaalin.

”Tunnelma oli huikea. Siniset ja punaiset päädyt olivat vauhdissa. Emme pettäneet fanejamme”, Oduamadi sanoi.

Stadin derby tuottaa tarinoita. Sankarit ja viholliset syntyvät uudestaan, vain nimet ja numerot selässä vaihtuvat kausi kaudelta. Torstaina oli HJK:n ja Oduamadin päivä.

Sara Aaltio / HS
HIFK:n fanit pitivät tunnelmaa yllä katsomossa.
HIFK:n fanit pitivät tunnelmaa yllä katsomossa.
Veikkausliigan huippuhetket 26.5.2016
Veikkausliigan huippuhetket 26.5.2016
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!