Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Poliisi käytti voimakeinoja

Jalkapallofanien marssit sujuivat pääosin rauhallisesti, mutta HJK:n ja HIFK:n fanit ottivat yhteen Sonera-Stadionin edustalla.

Urheilu
 
Jalkapallofanit täyttivät Töölön
Jalkapallofanit täyttivät Töölön
HJK:n ja HIFK:n paikallisottelu näkyi jo hyvissä ajoin ennen ottelun alkamista Sonera-stadionin ympäristössä. Poliisi piti huolta, että kannattajajoukot pääsivät ilman suurempia välikohtauksia stadionille. Kuvaus ja leikkaus Terhi Liimu.

Torstai-illan Stadin derby eli Veikkausliigan paikallisottelu HJK–HIFK herätti innostusta molempien joukkueiden faniryhmissä, ja yhteenottoja nähtiin sekä ennen että jälkeen pelin.

Poliisi joutui käyttämään voimakeinoja rähinöinnin estämiseksi, Helsingin poliisista kerrotaan. Kiinniottoja poliisi teki kaikkiaan 11, ja tapauksia on selvitelty virkamiehen väkivaltaisena vastustamisena.

”Kolme erillistä tappelua oli ottelun jälkeenkin – joillain tuntui olevan kovakin tarkoitus päästä aiheuttamaan rähinä”, muotoilee komisario Juha Haapalainen Helsingin poliisista.

Sekä HJK:n Klubipääty että HIFK:n Stadin kingit järjestivät marssikulkueen Sonera-stadionille ennen kello 18.30 alkavaa ottelua.

Ottelua edeltäneet, viiden jälkeen iltapäivällä alkaneet marssit sujuivat pääosin rauhallisesti sankkojen kannattajajoukkojen kulkiessa kohti stadionia kannustuslaulujaan laulaen ja soihtuja polttaen.

Poliisi pyrki pitämään faniryhmät marssien ajan erillään toisistaan.

”Kyllä tähän kiinnitetään normaalia liigaottelua enemmän huomiota. Tupa tulee olemaan täynnä ja fanijoukkoja liikkuu ennen ja jälkeen ottelun”, Seppo Kujala Helsingin poliisista totesi ennen ottelua.

Sonera-stadionin edessä fanit ottivat yhteen niin, että poliisi joutui Twitter-tilinsä mukaan käyttämään voimakeinoja.

Molemmat kannattajaryhmät pääsivät omiin katsomonosiinsa hyvissä ajoin ennen peliä.

Ottelun jälkeen poliisi kertoi Twitterissä Töölön kisahallin päädyssä olleesta rähinästä. Tilanne rauhoittui nopeasti.

”Kaiken kaikkiaan poliisi otti 11 henkilöä kiinni poliisilain perusteella rikokselta ja häiriöltä suojaamiseksi”, Helsingin poliisin Twitter-tilillä kerrottiin.

Heikki Saukkomaa / Lehtikuva
Poliisi vartioi Kisahallin päätyä ottelun jälkeen.
Poliisi vartioi Kisahallin päätyä ottelun jälkeen.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!