Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Asiantuntijat uskovat Räikkösen paikan olevan turvassa – ”Juuri nyt Ferrarilla ei mietitä muita kuljettajia”

Urheilu
 
JUAN MEDINA / Reuters
Kimi Räikkösen tulevaisuus Ferrarilla näyttää hyvältä.
Kimi Räikkösen tulevaisuus Ferrarilla näyttää hyvältä. Kuva: JUAN MEDINA / Reuters

Monte Carlo

Mikäli kuskimarkkinat lyötäisiin lukkoon juuri nyt, Kimi Räikkösen jatkaminen Ferrarilla olisi käytännössä varmaa. Tilanne suosii syksyllä 37 vuotta täyttävää suomalaisveteraania, joka itse haluaa jatkaa F1-tasolla vielä ensi kaudella.

Ferrarilla on aina imua, mutta tässä vaiheessa vapailla markkinoilla ei ole liiemmälti tunkua huipputarjokkaista.

Räikkösen kannalta merkittävää oli, kun Red Bull teki jo tässä vaiheessa kolmivuotisen sopimuksen Max Verstappenin kanssa, ja omaa pitävän option myös jatkamisesta Daniel Ricciardon kanssa.

Kun Nico Rosberg hieroo uutta sopimusta Mercedeksen kanssa, Ferrarille varteenotettavin vaihtoehto on antaa Räikköselle jatkopesti.

HS tiedusteli Monacon lehdistöhuoneessa muutaman johtavan F1-mediaveteraanin mietteitä Räikkösen mahdollisesta jatkamisesta Ferrarilla.

Italialaisen La Gazzetta dello Sport -urheilulehden palstat luetaan tarkkaan Ferrarilla. Vuosikymmenien ajan Maranellon uutisia maailmalle kirjannut Pino Allievi uskoo, että Räikkönen nähdään Ferrarin ratissa myös 2017.

”Mielestäni tällä haavaa Kimin paikka Ferrarilla on hyvin turvassa. Tietysti paljon riippuu hänestä itsestään, vahvistaako Ferrarin jatkopestin vai ei. Jos Kimin meno MM-sarjassa jatkuu tällaisena kuin viidessä ensimmäisessä kisassa, miksipä ei hän ansaitsisi paikkaa Ferrarilla myös ensi vuonna”, Allievi pohti.

”Tiedän, että juuri nyt Ferrarilla ei mietitä muita kuljettajia, mutta ratkaisuja aletaan pohtia sitten tarkemmin heinäkuussa.”

Konkaritoimittaja myöntää olevansa erittäin yllättynyt siitä, että Räikkönen on MM-sarjassa toisella sijalla kevätkauden päättyessä.

”Olen hyvin, hyvin yllättynyt tästä tilanteesta. Paljon on tapahtunut, mutta Kimi on Kimi. Hänen pulmansa piilee sitten siinä, että joskus hän unohtaa olla Räikkönen”, Allievi hymähti.

Saksalaisen Auto, Motor und Sport -lehden Michael Schmidt uskoo myös Räikkösen jatkamiseen Ferrarilla.

”Jos Maurizio Arrivabene jatkaa tallipäällikkönä, syystä tai toisesta hän pitää Kimistä, ja epäilemättä hän haluaa Kimin pysyvän tiimissä.”

Schmidtin mukaan Ferrarin ongelmat tulevat tallin ulkopuolelta.

”Kun Mercedes pitää Lewis Hamiltonin ja Nico Rosbergin, ja Red Bullilla ajavat Ricciardo ja Verstappen, kummallakin Ferrarin pääkilpailijalla on erittäin vahva kuskipari. Ne ovat riittävän vahvoja valloittamaan valmistajien mestaruuden, mitä Maranellossa niin kovasti jahdataan. En usko Ferrarin parin olevan yhtä vahva kuin kilpailijoillaan”, Schmidt puntaroi.

F1-kisojen hovihaastattelijaksi noussut brittitoimittaja James Allen on myös muuttanut käsitystään. Hän oli viime vuoden lopussa sataprosenttisen varma, että Räikkönen lopettaa kauden 2016 päätyttyä.

”Ferrarilla ratkaisut riippuvat aina vaihtoehdoista, ja Kimi on alkukauden esityksillään osoittanut, että hänellä on yhä jalkoja jatkaa ainakin yksi vuosi lisää.”

”Jos itse olisin siellä päättämässä asioita, tekisin kaikkeni napatakseni Nico Rosbergin Mercedekseltä. Nico ajaa hyvin, hän toisi paljon pisteitä Ferrarille ja kaksinkertainen etu heille oli, kun samalla Nicon lähtö satuttaisi Mercedestä valmistajien MM-sarjassa”, Allen ideoi.

Monacon GP:n aika-ajo: MTV Max kello 15

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!