Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Juoksijalupaus Alisa Vainio jättää EM-kisat väliin – ei halua ”häntäpään hölkkäilijäksi”

Urheilu
 
Juha Metso
Alisa Vainio harjoitteli Lappeenrannassa viime elokuussa.
Alisa Vainio harjoitteli Lappeenrannassa viime elokuussa. Kuva: Juha Metso

Juoksija Alisa Vainio, 18, ei pysty osallistumaan Amsterdamin EM-kisoihin. Hänet oli valittu 10 000 metrille. Vainion poisjäännistä kertoo tiedotteessa juoksijan manageri Tero Sinisalo.

Alisa Vainio kohahdutti viime kesänä juostuaan vasta 17-vuotiaana kovia aikoja eri kestävyysjuoksumatkoilla aina maratoniin asti.

Maratonajasta syntyi myös pienimuotoinen kohu, kun Vainiota ei voitu valita Rion olympialaisiin, vaikka tämä alitti vaaditun aikarajan. Syy siihen löytyi olympiamaratonin säännöistä, joiden mukaan osallistujien pitää olla yli 20-vuotiaita.

Talvi on ollut hankala ja Vainion juoksuharjoitukset ovat sujuneet Sinisalon mukaan ”vaihtelevissa merkeissä”. Loukkaantumisiltakaan ei ole vältytty. Vainio ei katso olevansa fyysisesti eikä henkisesti EM-kisojen edellyttämässä kunnossa.

”Amsterdamin EM-kisat jäävät väliin, vaikka pystyisinkin juoksemaan. En millään pääsisi siihen kuntoon mihin toivoisin. Olisi liian kovaa pääkopalle lähteä juoksemaan häntäpään hölkkäilijäksi”, Vainio kertoi tiedotteessa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?