Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Jousiampuja Samuli Piippo tähtäsi Rioon Robin Hoodin maisemissa

Urheilu
 
Helsingin Sanomat
SJAL / Miika Aulio
Samuli Piippo.
Samuli Piippo. Kuva: SJAL / Miika Aulio

Suomi saa edustajan Rion olympiakisojen jousiammuntaan Samuli Piipon onnistuttua olympiakarsintaturnauksessa Nottinghamissa.

Oululainen Piippo sijoittui myyttisen Robin Hoodin kotimaisemissa käydyssä kilpailussa toiseksi. Hän pääsi uusimaan jopa kisan voitosta, mutta ratkaiseva nuoli lipsahti ja samalla karkasi myös ykkössija Turkin Mete Gazozille.

Tähtäinjousella ampuva Piippo pudotti ensin maanmiehensä Antti Tekoniemen niukasti 6–4 ja sitten Moldovan Dan Olarun selvästi 6–0. Puolivälierissä kaatui tšekki Petr Heinrich 6–2 ja olympiapaikan tuoneessa välierässä serbian Luca Popovic suoraan 6–0.

"Upea fiilis, mutta menee varmaan hetki ennen kuin tajuaa, mitä oikeasti tuli tehtyä. Päivän tiukin matsi oli heti alussa, kun ammuttiin Antin kanssa. Loput matsit ammuttiin omiin tauluihin, niin pääsi keskittymään pelkästään omaan ammuntaan”, Piippo iloitsi Jousiampujain liiton tiedotteessa.

Naisissa Taru Kuoppa tähtäsi melko lähelle olympiapaikkaa, mutta jäi lopulta kahdeksanneksi. Rioon matkaa karsinnan kolme parasta.

Olympiakarsintaturnaus käytiin jousiammunnan EM-kisojen yhteydessä. Suomalaiset eivät ole enää mukana tavoittelemassa Euroopan mestaruuksia.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!