Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Granlundin ilmaveivistä se lähti: Patrik Laine ja Sebastian Aho World Cupiin

Urheilu
 
Jussi Nukari / Lehtikuva
MM-kisojen parhaaksi valittu Patrik Laine harjoitteli toukokuun alussa ristikko kasvojen suojana. Ensi syksynä hän pelaa Sebastian Ahon kanssa World Cupia kirkkaimpien NHL-tähtien kanssa.
MM-kisojen parhaaksi valittu Patrik Laine harjoitteli toukokuun alussa ristikko kasvojen suojana. Ensi syksynä hän pelaa Sebastian Ahon kanssa World Cupia kirkkaimpien NHL-tähtien kanssa. Kuva: Jussi Nukari / Lehtikuva
Fakta

Leijonien joukkue World Cupissa

  Maalivahdit: Mikko Koskinen, Tuukka Rask, Pekka Rinne.

  Puolustajat: Jyrki Jokipakka, Sami Lepistö, Esa Lindell, Olli Määttä, Ville Pokka, Rasmus Ristolainen, Sami Vatanen.

  Hyökkääjät: Sebastian Aho, Aleksander Barkov, Joonas Donskoi, Valtteri Filppula, Mikael Granlund, Erik Haula, Jussi Jokinen, Mikko Koivu, Leo Komarov, Lauri Korpikoski, Patrik Laine, Jori Lehterä, Teuvo Teräväinen.

Päävalmentaja Lauri Marjamäki vie jääkiekon World Cupiin odotetun teinikaksikon. Patrik Laine, 18, ja Sebastian Aho, 18, kuuluvat 23 leijonan ryhmään, joka lähtee syyskuussa Torontoon jahtaamaan menestystä.

”Paikka kuin paikka ja Laine sekä Aho ovat pystyneet nostamaan tasoaan”, ihastelee Marjamäki. ”Mihin he ehtivätkään kohota ennen kuin World Cupia pelataan runsaan kolmen kuukauden kuluttua?”

Laine ja Aho olivat perjantaina seitsemän veljeksen porukassa, jolla Marjamäki täydensi jo maaliskuun alussa nimeämänsä 16 pelaajan ryhmän.

”Laine ja Aho osoittivat MM-turnauksessa pärjäävänsä USA:n, Kanadan ja Venäjän NHL-tasoisia pelaajia vastaan. Näytti, että he olisivat aina pelanneet miesten turnausta”, sanoo Leijonien GM Jere Lehtinen.

”He nauttivat pelaamisesta. Pelinopeus, fyysisyys ja pelin oivaltaminen ovat kohdallaan.”

Viimeisten joukossa Leijonissa paikan saivat myös maalivahti Mikko Koskinen, puolustajat Sami Lepistö, Ville Pokka ja Jyrki Jokipakka sekä hyökkääjä Erik Haula.

Lehtisen mukaan takana on tiukka valintatilanne, jonka viimeiset siirrot tehtiin myöhään torstai-iltana. Seitsemästä paikasta papereissa kisasi pari viikkoa 14 pelaajaa.

Artikkeliin liittyvät

”Valinta oli vaikea, mutta omalla tavallaan helppo. Kattauksessa oli esillä vain hyviä vaihtoehtoja”, toteaa Lehtinen.

Marjamäki ei koe nuorten tähtien valintaa riskinä tai haasteellisena. ”Nuoret motivoituneet pelaajat motivoivat myös valmentajaa. Voittamaan oppii vain voittamalla, ja nämä nuoret ovat voittaneet paljon.”

Marjamäestä tuntuu, että kevään kahden nuorten MM-kullan taustalla on Mikael Granlundin ilmaveivimaali vuoden 2011 MM-turnauksessa. Sirkustemppu ja sen jälkeen voitettu maailmanmestaruus vaikuttivat positiivisesti 1997, 1998, 1999 ja 2000 syntyneisiin junioripelaajiin.

”Vau-ilmiö syntyi. Nähtiin, että joukkueessa on pelaavia, taitavia yksilöitä. Terve itseluottamus omiin kykyihin ja muu draivi alkoivat kasvaa”, sanoo Marjamäki.

Jääkiekon uudella sukupolvella on luja voitontahto ja itseluottamus. He ovat positiivisia, iloisia ja rohkeita, eivät pelkää virheitä eivätkä jää makaamaan vaan pyrkivät eteenpäin.

Marjamäki kehuu Ahon monipuolisuutta. Hän kykenee pelaamaan niin ykkös- kuin nelosketjussa, sentterinä tai laidassa.

”Laineella on osaamista [laukaus], jota jääkiekossa tarvitaan, ja meillä ei ole sellaista.”

Marjamäki nosti Toronton turnauksesta esiin kolme pointtia: ympäristö, ajankohta ja pieni kaukalo.

”Pienessä kaukalossa peli on totaalisesti erilaista. Keskialueen peliä ei ole lainkaan, ja laitojen lähellä pitää olla vahva.”

World Cupissa Suomen alkulohkovastustajat ovat Ruotsi, Venäjä ja Pohjois-Amerikan 23-vuotiaiden ryhmä. Kaksi parasta joukkuetta etenee välieriin.

Ennen turnausta kokoonpanoihin saa loukkaantumistapauksissa tehdä muutoksia. Turnauksen aikana vaihdoksia ei sallita.

”Soitan pari puhelua, kun lähden ajamaan kohti Oulua. Varamiesten on osattava olla varuillaan”, sanoo Marjamäki, joka pitää kahta pakkia ja kolmea hyökkääjää hälytysvalmiudessa.

Spekuloinneissa vahvasti esillä olleista puolustajat Juuso Hietanen ja Lasse Kukkonen sekä hyökkääjät Mikko Rantanen, Miikka Salomäki ja Antti Pihlström jäivät rannalle.

Heidät ohittivat puolustaja Ville Pokka ja hyökkääjä Erik Haula.

World Cupiin valitut leijonat tapaavat juhannuksen jälkeen pikaisesti Helsingissä.

Leijonat aloittaa valmistautumisen syyskuun alussa.

Turnaus alkaa 18. syyskuuta Torontossa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!