Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Veriviholliset Milanon finaalissa – Atléticosta on tullut Realin pahin painajainen

Urheilu
 
Stefan Wermuth / Reuters
Fernando Torres (vas.) ja Diego Simeone Atlético Madridin harjoituksissa perjantaina.
Fernando Torres (vas.) ja Diego Simeone Atlético Madridin harjoituksissa perjantaina. Kuva: Stefan Wermuth / Reuters

Vuosi on 2011. Madridin derbyn viimeisillä minuuteilla Real Madridin kannattajat nostavat esiin jättimäisen tekstin, jossa lukee ”Se busca rival digno para derbi decente”. Vapaasti käännettynä: ”Etsitään arvoista vastustajaa kunnon derby-otteluun”.

Oli kulunut kaksitoista kautta edellisestä Atléticon voitosta Madridin derbyssä. Silti Realin kannattajien olisi ehkä kannattanut varoa, mitä toivovat.

Tuli joulukuu 2011, ja Atlético julkisti uuden päävalmentajansa, argentiinalaisen Diego ”El Cholo” Simeonen. Ehti kulua vielä puolitoista kautta, ja sitten Atléticosta tuli pikku hiljaa Realin pahin painajainen.

Toukokuussa 2013 Real oli venyttämässä tappiottoman sarjansa derbyissä jo 26 otteluun Cristiano Ronaldon johtomaalilla Espanjan cupin finaalissa.

Sitten Diego Costa käänsi ottelun kulun ja toi Atléticon tasoihin. Lisäajalla Miranda teki voittomaalin, joka katkaisi 14 vuoden voitottoman putken paikallisvastustajaa vastaan.

Cup-voiton jälkeen derby oli muuttunut ja Real saanut arvoisensa vastustajan. Seitsemästätoista seuraavasta Madridin derbystä Atlético voitti seitsemän ja hävisi vain viisi.

Madridin ikuinen kakkonen, pikkuveljen asemassa kasvoi Realin rinnalle. Se on Simeonen ansiota. Hänen alaisuudessaan Atléticosta on tullut kuin Simeonen oman peliuran ruumiillistuma. Se repii ja raastaa pyyteettömästi viimeiseen hengenvetoon.

Atlético voitti ensimmäisen mestaruutensa La Ligassa keväällä 2014, viikkoa ennen Mestarien liigan finaalia. Simeonen joukkue oli vain sekuntien päässä ensimmäisestä Euroopan cupin, nykyisen Mestarien liigan voitosta, kunnes Sergio Ramos vei tasoituksellaan ottelun jatkoajalle, josta Real selviytyi mestariksi loppulukemin 4–1.

Tänään Milanossa Mestarien liigan finaalissa kohtaavat jälleen Real Madrid ja Atlético Madrid. Jälleen kerran Euroopan jalkapallon arvokkaimman seurajoukkuekilpailun loppuottelu määrittelee uudestaan madridilaisseurojen voimasuhteita.

Mestarien liigan pokaali on ainoa mestaruus, jota Atlético ei ole vielä voittanut Simeonen johdolla. Eurooppa-liigan, Euroopan Super-cupin, Espanjan cupin, Espanjan mestarin ja Espanjan Super-cupin pokaalit Simeone on jo metsästänyt. Nyt 46-vuotiaalla Simeonella on revanssin paikka.

”Elämässä ei ole kostoja. On vain uusia mahdollisuuksia, ja tämä on uusi mahdollisuus”, Simeone sanoi, kun paikka finaalissa oli varmistunut.

Real Madrid elää elintilasta kentällä. Atlético on täydellisen ikävä vastustaja Realille, koska se pystyy syömään tilan kentältä tampatessaan jokaisen ruohonkorren nurin ottelun aikana. Tälläkin tavalla Atlético heijastelee Simeonea, jonka monokromaattisen musta pukutyyli hautaa muut värit.

Mestarien liigan voitto olisi viimeinen silaus Atléticon niskalenkille Realista derbyissä. Lauantaina Atléticon kannattajat voisivat nostaa esiin kopion Realin kannattajien vanhasta lakanasta, jossa luki ”Jokainen derby-ilta: pahin painajaisenne”.

Mestarien liigan finaali Real Madrid–Atlético Madrid tänään kello 21.45. TV2 ja Viasat Sport Finland televisioivat ottelun.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!