Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Formula ykkösten ensi vuoden renkaiden testit jäävät loppusyksyyn

Urheilu
 
ERIC GAILLARD / REUTERS
F1-sirkus on tänä viikonloppuna Monacossa.
F1-sirkus on tänä viikonloppuna Monacossa. Kuva: ERIC GAILLARD / REUTERS

Monte Carlo.

Pirelli esitteli lauantaiaamuna Monte Carlon Grand Prix -varikolla protomallin ensi vuoden radikaalisti muuttuvista F1-renkaistaan.

Eturenkaat ovat kuusi, ja takarenkaat kahdeksan senttiä leveämmät, joten yhteisvaikutus on huomattava. Eturengas levenee 245 millistä 305 milliin ja takarengas 325 millistä 405 milliin.

Kehitystyö on vielä kesken. Kun renkaat ovat lopullisessa kuosissaan, eturenkaat painavat 9,5 ja takarenkaat 11,5 kiloa. Tämän ohella myös vannemuutos nostaa painoa.

Pirellille on myönnetty 25 testipäivää uusilla renkailla. Toistaiseksi tehdas ajattaa prototyypin renkaita nykyisellä leveydellä vuosien 2012, 2013 ja 2014 autoissa.

Leveämmät renkaat tietävät autoihin suuria muutoksia. Etu- ja takasiivet sekä lattia muuttuvat muotoiaan ensi kauden autoissa.

Pirellin johtoportaan Mario Isolan mukaan pyrkimyksenä on saada uutuusrenkaat testiradalle marraskuuhun mennessä. Tallit tarvitsevat tietysti kaiken rengasdatan mahdollisimman nopeasti autosuunnitteluaan varten.

Leveämmät renkaat yhdistettynä autojen aerodynamiikan vahvistumiseen tietävät alustavien laskelmien mukaan neljä sekuntia nykyisiä nopeampia kierrosaikoja.

Formula-auto kiitäisi Kisahallilta Kiasmalle 14 sekunnissa
Formula-auto kiitäisi Kisahallilta Kiasmalle 14 sekunnissa
Miltä näyttäisi, jos Helsingin Mannerheimintiellä järjestettäisiin F1-kisat? HSTV:n animaatio esittää, miten kovaa vauhtia formula-auto kiitäisi kaupungin keskustassa. Työryhmä: Esa Mäkinen, Janne Järvinen, Boris Stefanov ja Uolevi Holmberg.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?