Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Nibalilta huikea nousu takamatkalta – Italian ympäriajon voitto käytännössä varma

Vielä kaksi päivää sitten Vincenzo Nibali oli 4 minuuttia ja 43 sekuntia kärkeä jäljessä

Urheilu
 

Vincenzo Nibali käytännössä varmisti Italian ympäriajon voiton lauantaina. Nibali sijoittui kuudenneksi Guillestresta Sant’Anna di Vinadioon kulkeneella 134 kilometriä pitkällä Giron 20 etapilla.

Astana Pro Teamin italialainen Nibali on Italian ympäriajon kärjessä 52 sekunnin erolla Kolumbian Esteban Chavesiin (Orica).

Sunnuntain paraatietapilla ei tehdä enää eroja kokonaiskilpailun tuloksiin. Maaliin Nibalin on Cuneosta Torinoon kulkevalla päätösetapilla kuitenkin vielä tultava.

”Tämä oli hullu Giro. Se oli minulle vaikea ja uuvuttava. Lähdin kisaan suosikkina ja tunsin paineet”, Nibali sanoi uutistoimisto AFP:lle.

Nibalin, 31, nousu voittoon oli huima suoritus. Vielä kaksi päivää sitten hän oli 4 minuuttia ja 43 sekuntia kärkeä jäljessä.

”Olen hyvin päättäväinen. En ikinä luovuta. Viime vuonna Ranskan ympäriajossa minulla oli huonoja päiviä, mutta yritin aina palata takaisin”, Nibali sanoi uutistoimisto AFP:lle.

Perjantaina Nibali alkoi kuroa eroa umpeen ja sai pientä apua, kun Steven Kruijswijk kaatui 19 etapilla. Kruijswijk menetti kaatumisen vuoksi yli kolmen minuutin johtonsa.

Kylkiluunsa murtanut Kruijswijk taisteli itsensä vielä lauantaina lähtöviivalle, mutta voittomahdollisuudet olivat menneet. Lopulta hän sijoittui neljänneksi.

Lauantai oli siis Nibalin ja Chavesin kaksintaistelu. Nibali lähti etapille 44 sekuntia kolumbialaisesta jäljessä.

Italialainen lähti irtiottoon pitkässä nousussa 15 kilometriä ennen maalia, eikä Chavesista ollut vastaamaan Nibalin hyökkäykseen.

”Nibalilla oli erittäin vahvat kaksi päivää. Olemme yhä hyvin ylpeitä Estebanista – hän antoi kaikkensa ja vain sitä voimme häneltä pyytää”, Chavesin Orica-tallin päällikkö Matt White sanoi Eurosportille.

Lauantain etapin voitti Viron Rein Taaramae ajalla 4.22,43.

Astana-tallin Nibali on viime vuosina kuulunut maantiepyöräilyn huippuihin. Hän on voittanut 2010-luvulla kaikki kolme suurta ympäriajoa.

Espanjan ympäriajon kokonaiskilpailun Nibali voitti vuonna 2010. Hän oli samassa kilpailussa toinen vuonna 2013.

Ranskan ympäriajon Nibali valloitti kesällä 2014. Italiassa hän voitti ensimmäisen kerran vuonna 2013.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!