Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Bottas iloinen rengasvapaudesta: ”Aika-ajossa oli pieni pettymys”

Urheilu
 
ALY SONG / REUTERS
Valtteri Bottas
Valtteri Bottas Kuva: ALY SONG / REUTERS

Monte Carlo.

Valtteri Bottas sai tungetuksi ensi kertaa viiteen vuoteen Williamsin Monacon lähtöruudukon kärkikymmenikköön.

Bonuksena Bottas saa vielä valita renkaansa vapaasti kisaan, kun alkuperäinen aika-ajossa hankittu 11. ruutu muuttui pykälää paremmaksi Ferrarin Kimi Räikkösen kokeman rangaistuksen vuoksi.

"Aika-ajossa oli pieni pettymys, mutta kun näin kävi Kimin rangaistuksen myötä, se voi antaa meille jotain apua kisaan", Bottas aprikoi.

Sääntöjen mukaan kärkikymmenikkö joutuu lähtemään kisaan niillä seoksilla, mitä käytti toisessa aika-ajossa, kun taakse jääneet voivat vapaasti valita renkaansa.

"Aika-ajo antoi kaksijakoiset tunnelmat. Positiivista oli, että se meni paljon paremmin kuin viime vuonna, jolloin olin ulkona heti kättelyssä. Nyt oli lähellä, että olisimme päässeet Q3-finaaliin. Eihän tämä riittävästi ollut, mutta ainakin olemme edenneet oikeaan suuntaan", Bottas summaili.

Bottas oli koko joukon viidenneksi nopein viimeisellä ratasektorilla, mutta kaksi ensimmäistä menivät nihkeämmin.

"Kumpikaan kierrokseni toisessa aika-ajossa ei ollut täydellinen. Tuuli muuttui aika tavalla kierrosten välillä, mikä selitti ison eron ajoissa. Omalta puoleltani olisin voinut parantaa 1-2 kymmenystä, mutta ikävä vaan, että balanssi löytyi vasta aika-ajoon. Silloin itseluottamuksen rakentaminen alkaa liian myöhään", Bottas linjaili.

Kisassa Bottas hakee uransa ensimmäisiä pisteitä Monacosta.

"Jos haluamme parantaa paikkaa, ei kannata miettiä kahden pysähdyksen taktiikkaa. Voimme valita, lähdemmekö ultra- vai superpehmeillä renkailla, ja katsoa siitä, miten kisa kulkee. Ultrapehmeä on nopea rengas, mutta kuoriutuu nopeasti, ei se ole loistava kisarengas tänne, mutta jossain kohtaa sitä on käytettävä", Bottas suunnitteli.

Formula-auto kiitäisi Kisahallilta Kiasmalle 14 sekunnissa
Formula-auto kiitäisi Kisahallilta Kiasmalle 14 sekunnissa
Miltä näyttäisi, jos Helsingin Mannerheimintiellä järjestettäisiin F1-kisat? HSTV:n animaatio esittää, miten kovaa vauhtia formula-auto kiitäisi kaupungin keskustassa. Työryhmä: Esa Mäkinen, Janne Järvinen, Boris Stefanov ja Uolevi Holmberg.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!