Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Monaco pahin paikka Räikkösen pulmille: ”Yritetään tehdä maksimitulos näistä asetelmista”

Kimi Räikkönen lähtee Monacon gp-kisaan 11:nnestä lähtöruudusta

Urheilu
 
ERIC GAILLARD / REUTERS
Kimi Räikkönen Monacossa.
Kimi Räikkönen Monacossa. Kuva: ERIC GAILLARD / REUTERS

Monte Carlo.

Kimi Räikkösen lähtöasemat Monacon gp-kisaan ovat kurjat. 11. lähtöruutu on Ferrarin suomalaisveteraanin huonoin starttipaikka yhdeksään vuoteen tällä radalla.

Mestaruuskaudellaan 2007 Räikkönen lähti Monte Carlon katuränniin 16. ruudusta.

Aika-ajo päättyi Räikkösen kuudenteen sijaan. Vaihdelaatikon vaihtaminen maksoi sitten vielä viisi paikkaa lisää.

"Jo starttipaikka kuudentena ei olisi ihanteellinen tähän kisaan. Kun vaihdelaatikkoon tuli pikku pulma, jouduimme vaihtamaan sen, ja nyt lähtötilanne on, mikä on."

"Ei näistä asemista voi kuin yrittää tehdä parhaansa. Jos onnistumme kisassa tekemään oikeat ratkaisut vaikkapa mahdollisissa turva-autotilanteissa, voimme voittaa edes jotain paikkoja takaisin."

Räikkösen viikonloppu on sujunut kangerrellen.

"Faktaa on, että saimme kyllä auton paljon paremmaksi, mitä se oli harjoituksissa. Edelleen kuitenkin jouduimme menemään aivan liian rajoilla. Kun takapää lipsuu, ja etupää luistaa, ei ole helppoa saada kierrosta kokoon."

"Jossain kohtaa kierros osuu paremmin, jossain ei. Kun rengas toimii, pito on paljon parempi, mutta kun mennään rajoilla, tasaisuuden löytäminen on työlästä."

MM-kakkosena paineita kasaantuu, kun Monacoon joutuu starttaamaan niin kaukaa kärjen takaa. Lähdetkö minimoimaan tappiota MM-sarjassa?

"Tavoite on tehdä parhaani, mihin pystymme kisassa. Tämä on varmaan pahin mahdollinen paikka startata niin kaukaa, mutta toivottavasti saamme tehdyksi jotain, jos kisassa sattuu jotain. Auto tuntuu aika hyvältä, kun renkaille saa muutaman kierroksen. Ohittaminen vain on hankalaa, mutta yritetään tehdä maksimitulos näistä asemista."

Ferrarilla oli vaikeaa jo edellisessä aika-ajossa Espanjassa. Onko tästä tullut trendi?

"Näissä asemissa olemme nyt, ainakin täällä. Alisuoritimme sitten tai ei, sitä en tiedä. Näin tämä aika-ajo päättyi, ja jos sanotte, että munasimme, en osaa vastata. Lopputulos on, mikä on, ja meidän on elettävä sen kanssa. Syistä en tiedä. Jos tietäisimme, korjaisimme ne", Räikkönen jupisi.

Sebastian Vettel pääsee kisaan neljännestä ruudusta. Hän valitti, ettei rytmi löytynyt ratkaisevissa aika-ajoissa.

Formula-auto kiitäisi Kisahallilta Kiasmalle 14 sekunnissa
Formula-auto kiitäisi Kisahallilta Kiasmalle 14 sekunnissa
Miltä näyttäisi, jos Helsingin Mannerheimintiellä järjestettäisiin F1-kisat? HSTV:n animaatio esittää, miten kovaa vauhtia formula-auto kiitäisi kaupungin keskustassa. Työryhmä: Esa Mäkinen, Janne Järvinen, Boris Stefanov ja Uolevi Holmberg.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!