Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Maailmanmestari Tyson Fury pyysi Robert Heleniuksen samaan kehään

Suomalaisjätti Helenius on kysytty sparrikaveri

Urheilu
 
Miika Wuorela
Miika Wuorela
Robert Helenius tarjosi harjoitusvastusta Tyson Furylle.
Robert Helenius tarjosi harjoitusvastusta Tyson Furylle. Kuva: Miika Wuorela

Steenbergen, Hollanti

Kahdeksan viikkoa on kulunut siitä, kun Robert Heleniuksesta viimeksi kuultiin. Uran tärkein ottelu päättyi kuudennen erän tyrmäystappioon ranskalaista Johann Duhaupasia vastaan.

Niistä päivistä on edetty parin maailmanmestarin puhelujen kautta Etelä-Hollantiin, jossa Helenius on jälleen hikoillut nyrkkeilyhanskat käsissään.

Hallitsevan maailmanmestarin Tyson Furyn yhteydenotto oli mieluisa yllätys. Britin taustajoukot soittivat Heleniuksen valmentajalle Johan Lindströmille, ja pyysivät suomalaisia kahden viikon harjoitusleirille Furyn avuksi.

Fury valmistautuu parhaillaan tulevaan MM-otteluun Vladimir Klitškoa vastaan. Fury ottelee uudestaan häntä vastaan 9. heinäkuuta Manchesterissa.

Myös Klitško halusi Heleniuksen harjoitusvastustajakseen. ”Klitško soitti minulle henkilökohtaisesti. Hän olisi halunnut minun lähtevän leirilleen pitkäksi aikaa Ukrainaan. Mietiskelin asiaa, mutta päädyin tähän toiseen tarjoukseen”, Helenius pohjustaa innoissaan.

Monet pitävät Tyson Furya nyrkkeilymaailman kummajaisena. Isokokoisen, 206 cm ja 115 kg, nyrkkeilijän puheet ovat olleet välillä lähes miehen omissa mitoissa. Heleniusta asia ei häiritse.

”Ei minulla ole hänestä pahaa sanottavaa. Puheet kuuluvat lajin bisnespuoleen. Hän on miellyttävä ja mukava heppu. Meitä on ollut täällä kolme jätkää sparraamassa häntä. Joka erän jälkeen vaihtuu uusi mies tilalle.”

Helenius on antanut kelpo haasteen hallitsevalle WBA-, WBO- ja IBO-liittojen maailmanmestarille. Kysyntää olisi ollut leirin loppuun asti.

”Tyson on ollut kovilla. Hänellä ei ole aina ollut kovin hauskaa. Tänään oli viimeinen sparri, ja eka kerta kun nenäni vuotaa taas verta, perhana”, Helenius naurahti sunnuntaina.

Hän epäilee, josko Klitško kykenee enää nappaamaan hallussaan olleet mestaruusvyöt takaisin.

”Kyllä siitä vaikea ilta tulee hänelle. Tyson on nopea. Itsekin jouduin ihmettelemään, mistä kulmasta se isku nyt tulee.”

Koko leirin paikalla ollut valmentaja Lindström vahvistaa Furyn kunnon. ”Klitschkon ottelutyylistä pääsee perille, mutta Fury on monipuolinen.”

Juttua korjattu: Vaihdettu juttuun oikea kuva. Ensimmäisessä oli Tyson Furyn veli Peter.

WOLFGANG RATTAY / REUTERS
Vladimir Klitško ja Tyson Fury.
Vladimir Klitško ja Tyson Fury.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!