Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Forss ajoi Vitterillä vakuuttavan täysosuman kylmäveristen Elitloppetissa: ”Vähän oli paineita, kun piti menestyä”

Jorma Kontio varmisti Jokivarren Kunkulla suomalaisten kaksoisvoiton

Urheilu
 
Ilkka Nisula / Suomen Hippos
Jalmari Svartin valmentama Vitter kiri ykköseksi kylmäveristen Elitkampenissa Solvallan raviradalla Tukholmassa.
Jalmari Svartin valmentama Vitter kiri ykköseksi kylmäveristen Elitkampenissa Solvallan raviradalla Tukholmassa. Kuva: Ilkka Nisula / Suomen Hippos

Mika Forss on ollut vakuuttava ravilähdöissä Suomessa, ja tahti pysyi samana sunnuntaina Ruotsissa.

Hän ohjasti Vitterillä arvokkaan voiton kylmäveristen Elitloppet-ajossa Solvallan raviradalla Tukholmassa. Lähdön ykköspalkinto oli 32 310 euroa.

”Hieno ravipäivä hienolla hevosella. Vitter oli etukäteen suomalaisten syömähampaana täällä. Vähän oli myös paineita, kun piti menestyä”, Forss sanoi kenttähaastattelussa.

Edellisen kerran kylmäveristen Elitloppetin voitto on tullut Suomeen vuonna 2000, jolloin ykkösenä oli Vitterin isä Viesker.

Vitter jätti kirissä taakseen toisen suomalaisen oriin, Jokivarren Kunkun. Hallitsevaa ravikuningasta ohjasti yli 10 000 lähdön voittaja Jorma Kontio.

Vitter voitti Kunkun jo toistamiseen. Samalla se vei siltä mailin matkan SE:n voittoajallaan 18,5. Aika oli sekunnin parempi kuin Kunkun viime vuonna juostu tulos. Maailmanennätyskin on enää kuuden sekunnin kymmenesosan päässä.

Päivän toinen suomalaisnimi oli Olli Koivunen, joka ohjasti Ratu Royalen kolmevuotiaiden Tammaeliitin voittoon. Vesa Santasen valmentama tamma juoksi Euroopan ennätyksen 11,0a mailin matkalla.

”Ratu Royale on uskomattoman nopea hevonen, joka teki mahtavan esityksen. Pelkästään se, että pääsee ajamaan kilpaa Elitloppetin viikonloppuna, on hienoa”, 20-vuotias ohjastajalupaus Koivunen sanoi Hippoksen tiedotteessa.

Lähdön ykköspalkinto oli 150 000 kruunua, runsaat 16 000 euroa.

Lämminveristen 320 000 euron päälähdön voitti Örjan Kihlströmin ohjastama Nuncio.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!