Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

HIFK-päävalmentaja Honkavaaralta kritiikkiä maalitykki Mäkelälle ja kokeneille pelaajille: ”Välillä vähän liiankin mukavaa”

Urheilu
 
Roni Rekomaa / Lehtikuva
Jani Honkavaara toukokuussa IFK Mariehamnia vastaan.
Jani Honkavaara toukokuussa IFK Mariehamnia vastaan. Kuva: Roni Rekomaa / Lehtikuva

HIFK:n päävalmentaja Jani Honkavaara harmitteli Ilvekselle kärsityn 0–1-tappion jälkeen sitä, että palkintoa ei hyvistäkään esityksistä tule.

Sunnuntainen ottelu kasvatti HIFK:n tappioputken jo neljän ottelun mittaiseksi, ja joukkue on valunut Veikkausliigan häntäpäähän. Ilvestä vastaan pelin hallinta oli kotijoukkueella, mutta vaarallisia maalipaikkoja ei liiemmin nähty.

”Harmittaa eniten se, että peli näennäisesti ihan ok, mutta palkintoja ei hirveästi putoile. Huolissani olisin, jos oltaisiin ihan jyrän alla”, Honkavaara totesi.

Maaottelutauko tarjoaa mahdollisuuden hioa peliä kuntoon ennen 9. kesäkuuta vuorossa olevaa jumbokamppailua PK-35 Vantaata vastan. Mitään taikatemppuja ei silti ole tulossa.

”Jos olisi jotain ihmetemppuja, olisin tehnyt ne jo. Ihan normaalia harjoittelua on luvassa.”

Joukkueen paras maalintekijä Juho Mäkelä aloitti vaihdossa ja pääsi kentälle vasta Ilveksen johtomaalin jälkeen. Viisi osumaa tällä kaudella viimeistellyt hyökkääjä ei kuitenkaan päässyt edes maalipaikoille.

”Mäkelä teki KuPSia vastaan (28.4.) kaksi maalia ja valittiin kierroksen parhaaksi pelaajaksi. Eli onhan siitä tultu aika pitkä matka. Ensimmäiset selvät maalipaikat sen pelin jälkeen olivat derbyssä, ja niistä ei ihan uponnut”, Honkavaara selvittää hyökkääjän vaihtokomennusta.

”Tottakai maalintekijää kaivataan, se on ihan selvä juttu. Tänäänkin tuli jotain hutisutaisuja. Otetaan pallo vielä haltuun, että kaveri ehtii varmasti eteen, meillä on pientä onnistumisen pelkoa.”

Puolustuspeli toimii kuten koko IFK tällä hetkellä: suurimmaksi osaksi ihan ok, mutta ei koskaan kympin arvoisesti.

”Puolustus ollut aika ryhdikästä, mutta tulee harmillisia nukahduksia. Aika paljon pelattu samalla kokoonpanolla, vaikka tulosta ei ole tullut. Annettu mahdollisuutta, mutta jos ei riitä, niin ei riitä.”

Honkavaara kaipaa pelaajiltaan etenkin hyökkäyspäässä enemmän läsnäoloa ja tilanteiden tunnistamista. Kun ajatellaan, ollaan jo myöhässä ja sekunnin kymmenykset kääntyvät vastustajan eduksi.

”Maalintekijät näkevät yleensä tilanteet ennalta, ja nyt se vähän puuttuu ja menee vähän väkinäiseksi.”

Vaikka tappioputki syö itseluottamusta, ei joukkuehengessä ole vikaa. Välillä voisi päävalmentajan mukaan tosin olla ehkä jopa vähän ikävämpää treeneissä. Etenkin kokeneiden pelaajien tulisi nousta Honkavaaran mukaan enemmän esiin.

”Itseluottamus ei ole neljän tappion jälkeen kauhean tapissa. Nyt tuntuu, että vaikka kuinka hyvin pelataan, niin pallo noukitaan omasta maalista. Itseluottamuksen ja uskon pitäminen tällaisessa tilanteessa on hankalinta. Eihän häviäminen tuota muuta kuin negatiivisia ajatuksia.”

”Joukkuhengen kanssa ei ole ongelmaa, välillä on vähän liiankin mukavaa. Pitäisi vaatia keskenään vähän enemmän, että saadaan sekunnin kymmenykset meidän puolelle. Tauko tulee hyvään paikkaan, niin saadaan näitä vielä pohtia.”

Veikkausliigan huippuhetket 29.5.2016
Veikkausliigan huippuhetket 29.5.2016
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!