Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Robert Helenius on kysytty sparrikaveri – Maailmanmestari Tyson Fury pyysi suomalaisen jätin samaan kehään

Myös Klitško halusi Heleniuksen harjoitusvastustajakseen.

Urheilu
 
Miika Wuorela
Peter Cziborra / Reuters
Tyson Fury on voittanut kaikki 25 otteluaan ammattilaisena.
Tyson Fury on voittanut kaikki 25 otteluaan ammattilaisena. Kuva: Peter Cziborra / Reuters

Steenbergen, Hollanti

Kahdeksan viikkoa on kulunut siitä, kun Robert Heleniuksesta viimeksi kuultiin. Uran tärkein ottelu päättyi kuudennen erän tyrmäystappioon ranskalaista Johann Duhaupasia vastaan.

Niistä päivistä on edetty parin maailmanmestarin puhelujen kautta Etelä-Hollantiin, jossa Helenius on jälleen hikoillut nyrkkeilyhanskat käsissään.

Hallitsevan maailmanmestarin Tyson Furyn yhteydenotto oli mieluisa yllätys. Britin taustajoukot soittivat Heleniuksen valmentajalle Johan Lindströmille ja pyysivät suomalaisia kahden viikon harjoitusleirille Furyn avuksi.

Fury valmistautuu parhaillaan tulevaan MM-otteluun Vladimir Klitškoa vastaan. Fury ottelee uudestaan häntä vastaan 9. heinäkuuta Manchesterissa.

Myös Klitško halusi Heleniuksen harjoitusvastustajakseen. ”Klitško soitti minulle henkilökohtaisesti. Hän olisi halunnut minun lähtevän leirilleen pitkäksi aikaa Ukrainaan. Mietiskelin asiaa, mutta päädyin tähän toiseen tarjoukseen”, Helenius pohjustaa innoissaan.

Monet pitävät Tyson Furya nyrkkeilymaailman kummajaisena. Isokokoisen (206 cm ja 115 kg) nyrkkeilijän puheet ovat olleet välillä lähes miehen omissa mitoissa. Heleniusta asia ei häiritse.

”Ei minulla ole hänestä pahaa sanottavaa. Puheet kuuluvat lajin bisnekseen. Hän on miellyttävä ja mukava heppu. Meitä on ollut täällä kolme jätkää sparraamassa häntä. Joka erän jälkeen vaihtuu uusi mies tilalle.”

Helenius on antanut kelpo haasteen hallitsevalle WBA-, WBO- ja IBO-liittojen maailmanmestarille. Kysyntää olisi ollut leirin loppuun asti.

”Tyson on ollut kovilla. Hänellä ei ole aina ollut kovin hauskaa. Tänään oli viimeinen sparri ja ensimmäinen kerta, kun nenäni vuotaa taas verta – perhana”, Helenius naurahti sunnuntaina.

Hän epäilee, josko Klitško kykenee enää nappaamaan hallussaan olleet mestaruusvyöt takaisin.

”Kyllä siitä vaikea ilta tulee hänelle. Tyson on nopea. Itsekin jouduin ihmettelemään, mistä kulmasta se isku nyt tulee.”

Koko leirin paikalla ollut valmentaja Lindström vahvistaa Furyn kunnon. ”Klitškon ottelutyylistä pääsee perille, mutta Fury on monipuolinen.”

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?