Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

”Urheilijat tietävät kamppailulajin riskit”

Urheilu
 

Vapaaottelu on täyskontaktikamppailulaji, jossa on yhdistelty tekniikoita monista perinteisistä kamppailulajeista. Sen suosio alkoi kasvaa 90-luvulla.

Vapaaottelun säännöt olivat aluksi hyvin väljät. Negatiivisen suosion ja toisaalta arvostuksen saamiseksi urheiluna vapaaottelu alkoi kehittämään sääntöjä.

EuroFC:n toimitusjohtaja Jarno Kukila uskoo lajin saavan uusia kannattajia etenkin muista kamppailulajeista, mutta tavoitteet ovat laajemmalla. Kukilan mukaan katsomoissa on jo nyt yllättävän paljon esimerkiksi naisia.

”Kun puhutaan kamppailulajeista, vapaaottelu ei ole tilastojen vaarallisimmasta päästä. Suuntauksena on ollut tyrmäysten väheneminen, ja yhä useampi kamppailu kestää täyden ajan. Päähän ei tule myöskään jatkuvia iskuja.”

Hän muistuttaa, että kyse on kamppailulajista, ja urheilijat tietävät sen riskit. Laji on sen verran raskas, että urheilijat pystyvät ottelemaan korkeintaan 3–4 ottelua vuodessa.

Urheilijat huolehtivat ottelutapahtumissa itse vakuutuksistaan. Järjestäjä puolestaan vakuuttaa tapahtuman.

UFC:ssa parhaiden ottelijoiden, kuten Conor McGregorin, on arvioitu tienaavan jopa kymmenen miljoonaa dollaria ottelulta, mutta aloittelijoiden sopimukset jäävät murto-osaan.

Euroopassa ottelukohtaiset palkkiot ovat tuhansia euroja. Valtaosa tuloista koostuu erilaista ottelubonuksista. Esimerkiksi Teemu Packalen sai 50 000 dollarin bonuksen kukistettuaan Thibault Goutin 24 sekunnissa Lontoossa järjestetyssä UFC-ottelussa.

Lisäksi urheilijat saavat ansioita yhteistyösopimuksilla. Jotkut ottelijat valmentavat kilpailemisen ohessa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!