Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Jesse Puljujärvi hurmaa NHL-seuroja: ”Lähden omalla englannillani”

Urheilu
 
Vesa Koivunen
Kärpissa pelannut Jesse Puljujärvi (oik.) on tällä viikolla NHL:n testi- ja haastattelutilaisuudessa.
Kärpissa pelannut Jesse Puljujärvi (oik.) on tällä viikolla NHL:n testi- ja haastattelutilaisuudessa. Kuva: Vesa Koivunen

Jääkiekon MM-turnauksen päättymisestä on vain reilu viikko, ja taas viedään Patrik Lainetta.

Laine, Jesse Puljujärvi, Otto Mäkinen, Eetu Tuulola ja Henrik Borgström matkustivat viime lauantaina Buffaloon New Yorkin osavaltioon NHL-seurojen haastatteluihin ja fyysisiin testeihin.

MM-turnauksessa Laine jakoi jatkuvasti pikakommentteja pohjoisamerikkalaisille tv-kanaville. Nuorten MM-turnauksessa Puljujärvi hurmasi omalla, hieman kankealla englannillaan.

Puljujärvellä riitti kiirettä heti ensimmäisenä päivänä NHL-seurojen kynsissä.

”Kuusi seuraa haluaa haastatella tänään”, Puljujärvi sanoi, kun urakka oli edessä.

Kymmenen seuraa oli tilannut juttutuokion hänen kanssaan. Listalle kuuluivat muun muassa Calgary, Toronto, Winnipeg, New York Islanders ja San Jose.

”Lähden omalla englannillani”, Puljujärvi sanoi päättäväisesti.

Puljujärvi on opiskellut koko kevään yksityisopetuksessa englantia, jolloin keskittyminen on kohdistunut juuri lajisanastoon ja oleellisimpaan.

”Ei se hyvää ole, mutta parempaa”, Puljujärvi sanoi puhelimitse Buffalosta.

”On hieno juttu, että Jesse yrittää selviytyä englannillaan. Se on plussaa hänelle”, Central Scoutingin Suomen toimistoa vetävä Göran Stubb sanoi.

NHL-seurojen vetämissä yhdistelmätesteissä haastatellaan ensin, ja sitten testataan pelaajien fyysisiä valmiuksia. On penkkipunnerrusta, leuanvetoa, puristustestejä, vatsalihasliikkeitä ja kaikkea mahdollista.

”En pysty osallistumaan fyysisiin testeihin, mutta syksyllä ollaan parhaassa mahdollisessa kunnossa”, Puljujärvi sanoi. Hän joutui käymään leikkauksessa pian 18-vuotisten kisojen jälkeen, kun kauden aikana tullut vamma vaivasi.

Miten aiot hurmata NHL-seurat?

”En ole miettinyt. Olen vain omana itsenäni”, Puljujärvi sanoi.

Viisikko sai ainoina kutsun Suomesta, mutta Pohjois-Amerikassa pelanneet puolustajat Olli Juolevi, Markus Niemeläinen ja hyökkääjä Otto Somppi liittyivät mukaan suomalaiseen kahdeksikkoon.

Jokereista lähtöisin oleva Juolevi pelasi unelmakauden, kun hän oli voittamassa 20-vuotisten MM-kultaa, sen päälle 18-vuotisten maailmanmestaruutta ja kruunu tuli sunnuntaina. Juolevin seura London Knights valtasi Memorial Cupin, joka vastaa Pohjois-Amerikassa ikäluokkansa Stanley Cupia.

London Knights voitti jatkoajalla Matthew Tkachukin maalilla Rouyn-Noranda Huskiesin.

Juolevi on ensimmäinen suomalainen, joka on päässyt pelaavaan kokoonpanoon ratkaisuotteluissa.

NHL:n varaustilaisuus odottaa juhannuksena. Laine ja Puljujärvi menevät ”kaupaksi” todennäköisesti kolmen ensimmäisen joukossa.

”Ei ole ollenkaan mahdotonta, että Juolevi olisi kolmantena suomalaisena viiden joukossa”, Stubb sanoi Buffalosta.

Borgström voi olla varaustilaisuuden mielenkiintoinen yllättäjä. Hän pelasi IFK:n A-nuorissa ja keräsi välillä kymmenittäin kykyjenetsijöitä jäähallin harjoitushalliin. Kookas 190-senttinen Borgström on erittäin taitava ja hyvin luisteleva.

”Niki” Borgström on todennäköisesti Laineen, Puljujärven ja Juolevin jälkeen alhaisimmalla numerolla varattava suomalainen.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!