Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Messi kiistää tietoisen verovilpin: Keskityn jalkapalloon, enkä katso mitä allekirjoitan

Urheilu
 
HS–AFP
Javier Barbancho / Reuters
Lionel Messi kertoi veropetossyyteitä tutkivalle tuomarille keskittyvänsä pelkästään jalkapalloon.
Lionel Messi kertoi veropetossyyteitä tutkivalle tuomarille keskittyvänsä pelkästään jalkapalloon. Kuva: Javier Barbancho / Reuters

Espanjalainen El Periodico julkaisi maanantaina otteita jalkapalloilija Lionel Messin lausunnoista, joita hän on antanut tuomarille pitkään jatkuneessa tutkinnoissa, joissa Barcelonan tähteä on syytetty veropetoksesta.

Oikeudenkäynti Messiä ja hänen isäänsä Jorge Horacio Messiä vastaan alkaa lähipäivinä.

”Allekirjoitin juttuja, mutta en koskaan katso sopimuksia. En tiedä, mitä allekirjoitan”, Messin väitetään sanoneen vuonna 2013.

Messin ja hänen isäänsä katsotaan syytteiden mukaan perustaneen monia pöytälaatikkoyrityksiä Belizessä ja Uruguayssa. Niiden tarkoituksena on ollut välttyä veroilta yli neljän miljoonan euron tuloista, jotka pelaaja sai vuosina 2007–09.

Barcelonassa ilmestyvä El Periodico kirjoittaa, että tuomarin näytettyä Lionel Messille eräitä tuon aikana allekirjoitettuja sponsorisopimuksia, ei tämä muistanut niitä lainkaan.

”Nuo ovat niitä asioita, jotka ovat isäni hoidossa. Luotan häneen. Keskityn pelkästään jalkapalloon”, Messin kerrotaan sanoneen.

”Teen mitä hän käskee.”

Espanjan syyttäjäviranomaiset hakevat tähdelle isineen noin 22 kuukauden vankilatuomiota. Jos tuomio tulee, joutuu Messi maksamaan myös veropetoksen tuoman hyödyn sakkoina.

Espanjassa on käytäntö, jonka mukaan ensikertalaisten alle kahden vuoden vankeustuomiot kärsitään ehdollisena eli kalterien taakse Messi ei luultavasti päädy.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?