Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Espanjan koripallotähti pohtii vielä Rioon lähtöään, pelkää zikavirusta

Urheilu
 
HS–AFP
Benoit Tessier / Reuters
Paul Gasol
Paul Gasol Kuva: Benoit Tessier / Reuters

Espanjan suurin koripallotähti Pau Gasol saattaa jättää Rion olympialaiset väliin, vaikka maalla on hyvä mahdollisuus päästä mitaleille. Gasolia huolettaa Brasiliassa leviävä zikavirus.

Viruksen aiheuttama tauti on erityisen vaarallinen sikiöille eli raskaana oleville ei suositella alueille, joilla sitä esiintyy. Tauti leviää hyttysten kautta.

”Harkitsen sitä [poisjääntiä kisoista]. Asia on mielestäni niin tärkeä, että sitä pitää harkita”, NBA:n Chicago Bullsissa pelaava Gasol sanoi AFP:n mukaan.

Hän toivoi, että eri maiden olympiakomiteat ja kansainväliset terveysjärjestöt antavat oikeaa tietoa ja ajantasaista tietoa Brasilian tilanteesta, jotta urheilijat voivat tehdä ”tietoisen päätöksen”.

Gasol kyseenalaisti El Pais -lehteen kirjoittamassaan mielipideartikkelissa viranomaisten antamat tiedot virusta koskien ja muistutti, että australialainen golfari Marc Leishman on jo ilmoittanut poisjäännistään Rion kisoista zikan vuoksi.

Gasolin äiti on lääkäri ja tähtikoripalloilija aloitteli itsekin lääketieteen opintojaan ennen kuin suuntasi ammattilaisurheilijaksi. Hän kertoo hankkineensa aktiivisesti tietoa zikaviruksesta.

”Meidän täytyy tehdä päätöksiä ja toimia, jotta olympiaunelmasta ei tule painajainen”, Gasol linjasi kirjoituksessaan.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?