Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Valtio jyvittää Tampereen monitoimiareenalle 18 miljoonaa euroa

Urheilu
 
Helsingin Sanomat
SRV
Havainnekuva Tampereen keskustaan kaavaillusta rakennuskompleksista.
Havainnekuva Tampereen keskustaan kaavaillusta rakennuskompleksista. Kuva: SRV

Valtio osallistuu Tampereen monitoimiareenan rakennuskustannuksiin yhteensä 18 miljoonalla eurolla vuosina 2017–19.

Talouspoliittinen ministerivaliokunta hyväksyi tiistaina opetus- ja kulttuuriministeri Sanni Grahn-Laasosen esityksen valtionavusta, joka katetaan liikuntapaikkarakentamisen määrärahoista, kulttuuriministeriölle palautuneista veikkausvoittovaroista ja tulouttamalla Veikkauksen rahastoituja varoja.

Valtion rahoituspäätöksen pitää saada vielä Euroopan komission hyväksyntä.

Monitoimiareenalle on suunnitelmien mukaan tulossa muun muassa jäähalli, johon Tappara ja Ilves siirtäisivät liigaottelunsa Hakametsästä.

Tampereen monitoimiareenahanke liittyy tärkeänä osana kokonaisuuteen, jossa kaupungin ratapiha-alueen yläpuolelle rakennettaan kansi.

Kompeleksiin on suunniteltu monitoimiareenan lisäksi muun muassa toimisto-, liike- ja hotellitilaa. Koko hankkeen vaatimat investoinnit ylittävät kaavailuissa jo puolen miljardin euron rajan. Urheiluareenan osuus tästä on arviolta 105 miljoonaa.

”Monitoimiareena ja koko kansi -hanke on valtava työllisyys- ja kasvuhanke. Hankkeen työllisyysvaikutukset ovat yli 3500 työpaikkaa, ja areenan rakentaminenkin tuo seudulle yli 700 työpaikkaa vuosittain. Myös valtion verotulojen kasvun hankkeen rakentamisvaiheesta arvioidaan olevan noin 100 miljoonaa euroa”, ministeri Grahn-Laasonen sanoi valtioneuvoston tiedotteessa.

Ministeri uskoo Tampereen uuden areenan nousevan samaan luokkaan kuin Helsingin Hartwall-areenan ja Turun Turku-hallin. Näiden nykyaikaisten keskusten toivotaan tuovan Suomelle erilaisia arvokisaisännyyksiä ja tapahtumia urheilun ja kulttuurin saralla.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?