Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Päävalmentaja Backe tietää Belgian kovuuden: ”Emme voi ajatella naiivisti”

Urheilu
 
Vesa Koivunen
Hans Backen valmentama Suomi saa vastaansa maailman huippujoukkueen.
Hans Backen valmentama Suomi saa vastaansa maailman huippujoukkueen. Kuva: Vesa Koivunen

Bryssel

Keskiviikkona Brysselissä pelattavassa maaottelussa Belgia ja Suomi kohtaavat kovin erilaisista lähtökohdista: Belgia valmistautuu EM-turnaukseen, jossa sen pitäisi menestyä, ja EM-kisoista jälleen kerran karsiutunut Suomi rakentaa kuvioitaan tulevaa karsintaa vastaan.

Sellainen on Huuhkaja-pelaajan uudestaan ja uudestaan toistuva karsintojen kiertokulku. Aina tulee uusi karsinta.

Suomi ei voisi juuri nyt kohdata pahempaa vastustajaa kuin Belgia, sen tietää myös päävalmentaja Hans Backe.

”Se on valtava haaste. Maailman huipulle rankattu joukkue. Avauskokoonpanon lisäksi heillä on koko joukkue täynnä huippupelaajia. Kysymys on siitä, miten pystymme selviytymään tällaisesta hyökkäävästä joukkueesta ja miten pystymme puolustamaan sitä vastaan. Kyse on myös siitä, miten pystymme hyökkäämään sitä vastaan”, Backe kertoi harjoitusten jälkeen Brysselin ulkopuolella sijaitsevassa joukkueen hotellissa.

Kun Jere Uronen joutui kesken harjoitusten sivuun, hyppäsi punaliivisten joukkueeseen apuvalmentaja Markku Kanerva. Toisellekin apuvalmentajalle Jukka Ikäläiselle löytyi käyttöä peliharjoituksessa. Backe oli tyytyväinen harjoituksiin, joissa Suomi ehti harjoitella sekä hyökkäämistä että puolustamista.

”Tämä peli antaa minulle paljon vastauksia. Kun pelaamme Ukrainaa, Turkkia tai Kroatiaa vastaan, pelistä tulee melkein samanlainen. Tiedämme Belgia- ja Italia-otteluiden jälkeen, miten voimme voittaa”, Backe sanoi.

Miten yritätte pärjätä Belgian haasteen kanssa?

”Tänään harjoittelimme sitä. Pelasimme harjoituksissa kolmella topparilla, ja käskin laitapakit alemmaksi. Pelinrakentelussa meillä oli melkein viisi pelaajaa alhaalla. Kolmella hyökkääjällä pelaavan Belgian täytyy päättää, aikooko se prässätä meitä kolmella hyökkääjällä viittä pelaajaa vastaan vai ottaako se riskillä laitapakit mukaan prässäämään”, Backe kertoi.

Backen mukaan Suomen pitää pelata yksinkertaisesti ja tehokkaasti.

”Emme voi ajatella naiivisti, että voimme pelata itsemme lyhyillä syötöillä prässin alta, koska Belgia on niin voimakas prässäämään. Meidän pitää tarttua niihin tilanteisiin, kun voimme pelata pallon heidän puolustuslinjansa taakse”, Backe sanoi.

Suomella on ollut pitkään vaikeuksia puolustaa laita-alueita ja keskityksiä. Backen mukaan maajoukkueen viime vuosien takaiskumaaleista 80-90 prosenttia on tullut keskitysten jälkeen. Ruotsalaisen päävalmentajan ratkaisu on kolmen topparin puolustuslinja.

”Kentän keskiakselilla olemme vankkoja. Jos emme pysty pysäyttämään keskityksiä, meillä on silti kolme topparia siltä varalta rangaistusalueella”, Backe sanoi.

Miten paljon painoa panet tulokselle tässä ottelussa?

”Olisi tietenkin mukavaa saada hyvä tulos, mutta realistisesti ajateltuna pelaamme maailman ykköseksi [vuoden alussa] rankattua joukkuetta vastaan. Haluaisin nähdä, että pidämme puolustusmuotomme ja pelaamme hyvän puolustuspelin. Haluaisin myös nähdä, että pystymme pelaamaan kovaa prässäävää joukkuetta vastaan ilman, että joudumme turvautumaan pitkiin palloihin.”

Belgia–Suomi Koning Boudewijn -stadionilla kello 21.45 Suomen aikaa. Viasat Sport Finland -kanava näyttää ottelun.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!