Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Backe: Huuhkajien vahvuutena on vahva tahto ja juoksuvoima

Urheilu
 

Keväällä kulmakorvat Suomessa kohoilivat, kun Palloliitto julkisti Suomen tulevia harjoitusvastustajia. Otteluohjelma oli todella kova, ja etenkin uudelle ruotsalaiselle päävalmentajalle Hans Backelle, joka vasta haki askelmerkkejään ja opetteli suomalaista jalkapalloa ja pelaajia. Ruotsin ja Islannin jälkeen Suomi kohtasi Norjan ja Puolan. Ja viimeisimpänä EM-kisoihin matkaavat Belgia ja Italia.

”On ymmärrettävää, että se herätti huomiota. Ajattelen niin, että jos saamme parhaat vastustajat, silloin pitää ottaa haaste vastaan. Jokainen ottelu on tänä päivänä vaikea ja tasainen”, Backe kertoi tiistain harjoitusten jälkeen Brysselissä.

Backe uskoo kuitenkin joukkueensa tiettyihin hyviin ominaisuuksiin, jotka kantavat joukkuetta eteenpäin perättäisistä tappioista huolimatta.

”Pelaajien mentaliteetti ja juoksuvoima on vaikuttava. Vaikka olimme Puolaa vastaan pahasti tappiolla, en nähnyt kenenkään luovuttavan. Tämä asenne ja juoksuvoima on ollut hienoa joukkueessa. En usko, että menetämme itseluottamusta tappioihin parhaille joukkueille. Kun pelaaja on maajoukkueessa, hänellä on itseluottamusta”, Backe sanoi.

”Tämä joukkue ei luovuta ja jaksaa tehdä töitä tappioasemassakin”, Backe lisäsi.

Suomen jalkapallomaajoukkueessa ei ole tällä haavaa sellaisia tähtipelaajia kuin takavuosina, jolloin joukkueessa olivat kirkkaimpina tähtinä Jari Litmanen ja Sami Hyypiä. Tähtien puute vaikuttaa päävalmentajan mielestä joukkueen koheesion luomiseen.

”On entistäkin tärkeämpää, että olemme yhtenäinen joukkue. Kaikki tietävät oman roolinsa ja mitä odotan pelaajalta. Saatan kertoa topparille, että olen tyytyväinen, jos vain puolustat muiden hoitaessa hyökkäyspelin. Ongelmana on, että pelaajat seurajoukkueissaan tottuvat tiettyyn pelitapaan, ja maajoukkueeseen tullessaan heidän pitää muuttua parin harjoituksen aikana toiseen rooliin”, Backe kertoi.

Backe puhuu taajaan siitä, että pelaajien pitää vaihtaa ikään kuin muistikorttia, kun he tulevat maajoukkueeseen. Seurajoukkueen muistikortti ulos pääkopasta, ja tilalle maajoukkueen muistikortti.

”Se ei ole helppoa. Tämänpäiväisessä harjoituksessa he näyttivät ikään kuin ymmärtävän, että näin meidän pitää hyökätä ja puolustaa”, Backe kertoi.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!