Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Seksivideolla kiristämisestä syytetty Benzema ei pääse EM-joukkueeseen – syyttää valmentajaa rasistien myötäilystä

Urheilu
 
TONY GENTILE / Reuters
Real Madridin Karim Benzema (edessä) kamppaili lauantaina Mestarien liigan finaalissa Atléticon Diego Godinin kanssa.
Real Madridin Karim Benzema (edessä) kamppaili lauantaina Mestarien liigan finaalissa Atléticon Diego Godinin kanssa. Kuva: TONY GENTILE / Reuters

Real Madridin tähtipelaaja Karim Benzema ei pelaa Ranskan paidassa EM-kisoissa. Päävalmentaja Didier Deschamps julkaisi kotikisoissa esiintyvän joukkueen aiemmin tällä viikolla, eikä miehistöstä löydy Benzeman nimeä.

Tämä oli tosin selvää jo aiemmin, sillä Benzema ei ollut mukana alustavalla listallakaan, eikä hän ole esiintynyt maajoukkueessa marraskuisen hyllytyksensä jälkeen.

Algerialaistaustainen Benzema syytti keskiviikkona Marca-lehdessä valmentaja Deschampsia rasistien myötäilystä.

Aihe oli julkisuudessa jo aiemmin, kun Ranskan entinen pelaajasuuruus Eric Cantona sanoi Benzeman ja Hatem Ben Arfan sivuuttamisen johtuvan näiden etnisestä taustasta. Ben Arfa on lähtöisin Tunisiasta. Deschampsin lakimies uhkasi Cantonaa lakitoimilla.

Benzema taustoittaa epäilyjään sillä, että äärioikeistolainen Front national on menestynyt viime aikoina hyvin vaaleissa.

”Hän kumartaa sille paineelle, jota rasistisen puolueen nousu asettaa. En tiedä, oliko päätös yksi Didierin, sillä tulen hyvin toimeen hänen, liiton puheenjohtajan ( Noel Le Graet ) ja kaikkien kanssa”, Benzema sanoi Marcan mukaan.

Varsinainen syy Benzeman maajoukkueuran vaikeuksiin on erikoinen jupakka. Benzeman tuttavan väitetään kiristäneen toista Ranskan maajoukkuepelaajaa, Mathieu Valbuenaa, seksivideolla.

Syytteiden mukaan Benzema kehotti Valbuenaa maksamaan kiristäjille. Tähtipelaaja voidaan tuomita jopa vankilaan, mikäli hänen katsotaan olleen osallisena kiristämisessä. Hänet hyllytettiin maajoukkueen toiminnasta, kun syytökset tulivat julki viime joulukuussa.

”He sanoivat, ettei minua voi valita [maajoukkueeseen] mutta urheilullisella tasolla en ymmärrä miksei muka”, Benzema totesi Marcassa.

”Lain mukaan olen syytön kunnes toisin todistetaan. Heidän pitäisi odottaa oikeuden päätöstä.”

Laillista estettä Benzeman pelaamiselle samassa joukkueessa Valbuenan kanssa ei enää ole, vaikka tapauksen tutkinta jatkuukin.

Ranskan pääministeri, sosialistipuolueen Manuel Valls, on myös ottanut useasti kantaa asiaan sanomalla, ettei Benzemalla ole asiaa maajoukkueeseen niin kauan kun oikeusprosessi on kesken. Benzeman lakimies kritisoi ministeriä siitä, etteivät pelaajavalinnat kuulu hänen tehtäviinsä.

Maan jalkapalloliiton johto ja muut lajivaikuttajat ovat puolestaan perustelleet Benzeman poisjättämistä joukkueen sisäisellä harmonialla. Päävalmentaja Deschamps ennakoi Benzeman poisjättämistä kotikisoista jo joulukuussa.

Valbuena on mukana EM-ryhmässä.

”Ainoa ihminen, joka tietää, mikä tässä jupakassa on totuus, on Valbuena. Hän on tässä tietyssä roolissa, eikä hän ole puhunut totta. Halusin vain auttaa häntä ja nyt koko homma räjähti minun kasvoilleni”, Benzema sanoi Marcassa.

Benzema on tehnyt maajoukkueessa 27 maalia 81 esiintymisessään. Sillä määrällä hän on nykypelaajista selvästi paras, joskin nuoremmat hyökkääjävaihtoehdot Antoine Griezmann ja Anthony Martial ovat pelanneet loistokauden.

Lähde: AFP

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!