Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kahdesti dopingista kärähtänyt pikajuoksija Justin Gatlin: ”En ole pahis”

Urheilu
 
ALY SONG / Reuters
Justin Gatlin kertoi ennen torstaista Timanttiliigan kisaa kärsivänsä pienestä nilkkavaivasta. Se ei kuitenkaan estä häntä kilpailemasta.
Justin Gatlin kertoi ennen torstaista Timanttiliigan kisaa kärsivänsä pienestä nilkkavaivasta. Se ei kuitenkaan estä häntä kilpailemasta. Kuva: ALY SONG / Reuters

Pikajuoksija Justin Gatlin ei ole lannistunut, vaikka hän on kärsinyt jo kaksi kilpailukieltoa dopingin takia.

”En ole pahis. Minusta on kaivettu esiin kaikki mahdollinen törky. Se tuntuu pahalta ja loukkaavalta”, sanoi Gatlin uutistoimisto AFP:lle.

Yhdysvaltalainen juoksee torstaina 100 metriä Timanttiliigan kilpailussa Roomassa. Hän on pyyhältänyt matkan tällä kaudella ajassa 9,94, josta on vielä matkaa omaan ennätykseen, 9,74.

Gatlinin dopingnäytteestä löytyi kymmenen vuotta sitten testosteronia, ja hän oli kilpailukiellossa kaudet 2006–2010. Vuonna 2001 hän sai kahden vuoden kilpailukiellon amfetamiinin takia.

Gatlin palasi sen jälkeen nopeasti huipulle. Hän voitti olympiakultaa Ateenassa 2004 ja seuraavana vuonna maailmanmestaruuden Helsingissä.

”Ymmärrän mediaa. Se haluaa luoda sensaatioita. Minä olen kuitenkin vain tavallinen pikajuoksija. Herään, treenaan, syön ja menen nukkumaan. Minusta on tehty julkisuudessa alimman tason lurjus”, Gatlin vastaili lehdistön kysymyksiin Roomassa.

”Kelmit eivät ole ystävällisiä muille, eivätkä he anna nimikirjoitusta jokaiselle sitä pyytävälle, kuten minä. Olen sinut ja sujut oman historiani kanssa.”

Vuonna 2013 Gatlin yllätti Rooman olympiastadionilla itsensä Usain Boltin juoksemalla huippuajan 9,75.

”Usainin voittaminen oli kova juttu. Kilpailu ei ollut iso, mutta voitto oli hieno”, 34-vuotias Gatlin sanoi.

Gatlin voi uusia tempun elokuussa Rion kesäolympialaisissa, mutta se vaatii ainakin kahta asiaa: Gatlinin pitää olla huippukunnossa ja Boltin ei.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?