Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Inter Milan on siirtymässä kiinalaisomistukseen 750 miljoonalla eurolla

Urheilu
 
ALESSANDRO GAROFALO / Reuters
Stevan Jovetic on Inter Milanin hyökkääjä.
Stevan Jovetic on Inter Milanin hyökkääjä. Kuva: ALESSANDRO GAROFALO / Reuters

Kiinalainen vähittäiskauppaketju Suning Commerce Group on hankkimassa osake-ennemmistön italialaisesta jalkapallojoukkueesta Inter Milanista, kertoo uutistoimisto Reuters. Kauppojen uskotaan syntyvän ensi viikon aikana.

Kyseessä on jo toinen milanolainen jalkapalloseura, joka on menossa kiinalaisomistukseen. Toukokuussa AC Milanin pääomistaja, entinen pääministeri Silvio Berlusconi kertoi, että AC Milanin myynnistä on menossa keskustelut kiinalaissijoittajien kanssa.

Suning on Kiinan suurimpia yksityisomistuksessa olevia yhtiöitä. Sillä on muun muassa yhteensä 1 800 vähittäiskauppaa Kiinassa ja Japanissa. Liikevaihto on noin 18 miljardia euroa vuodessa.

Reutersin lähteiden mukaan Suning on hankkimassa huomattavasti suuremman osuuden Interistä kuin alunperin arvioitu 20 prosenttia.

Interin osake-enemmistö on tällä hetkellä indonesialaisella suurliikemiehellä Erick Thohirilla. Aiemmalla pääomistajalla Massimo Morattilla on hiukan alle 30 prosenttia osakkeista. Italialaislehti Corriere della Sera kertoi keskiviikkona, että Suning on ostamassa 70 prosenttia Interin osakkeista noin 750 miljoonalla eurolla. Moratti olisi myymässä osuutensa kokonaan.

Reuters ei saanut kommentteja Suningilta tai Interiltä.

Inter on menestynyt suhteellisen vaisusti sitten vuoden 2010, jolloin joukkue otti triplan eli voitti Mestareiden liigan, Serie A:n ja Italian cupin. Menneellä kaudella Inter sijoittui neljänneksi eli niukasti Mestareiden liigan paikan ulkopuolelle.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?