Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Hans Backe Belgia-tasapelin jälkeen: ”Toivon, että pelaajat näkevät tämän olevan meidän pelitapamme”

Backen mukaan valitulla pelitavalla Suomi voi saada tuloksia jopa isoja maita vastaan vieraissa.

Urheilu
 
Vesa Koivunen
Suomen jalkapallomaajoukkueen päävalmentaja Hans Backe oli Belgia-tasapelin jälkeen iloinen tuloksesta ja pelaajien puolesta.
Suomen jalkapallomaajoukkueen päävalmentaja Hans Backe oli Belgia-tasapelin jälkeen iloinen tuloksesta ja pelaajien puolesta. Kuva: Vesa Koivunen

Bryssel.

Suomen jalkapallomaajoukkueen Hans Backe vältti keskiviikkona viidennen perättäisen tappionsa päävalmentajakautensa aluksi, kun Suomi haki Belgiasta hienon 1–1-tasapelin.

Viidennellä tappiolla hän olisi ollut kautta aikain ensimmäinen päävalmentaja, joka on kyntänyt moista tappiosarjaa. Sen sijaan Suomi teki oikeastaan jättiyllätyksen Brysselissä pitämällä aisoissa Belgian maailmanluokan hyökkääjät.

Backe sanoi ottelun jälkeen suomalaismedialle toivovansa, että ”kannattajat näkevät Suomen olevan oikealla tiellä”.

”Ensimmäinen jakso oli puolustuksellisesti uskomaton. Yksi pusku tolppaan, muuten pidimme Belgian poissa todellisista maalipaikoista. Menetimme pallon avausjaksolla hyökkäyksissämme vähän liian nopeasti. Yritimme viimeistä syöttöä vähän liian nopeasti”, Backe sanoi.

Tauolla Backe sanoi joukkueelle, että pallonhallintaa tarvitaan hieman lisää.

”Avausmaalin jälkeen Belgia sai vääjäämättömästi tekopaikkoja sillä hyökkäysvoimalla, joka heillä on. Olen todella iloinen pelaajien puolesta, että saimme tämän tuloksen. Tämä oli yhtenäisen joukkuepelin tulosta, joukkue teki hemmetisti töitä 90 minuutin. Olimme vain neljän minuutin päässä voitosta. Toivon, että pelaajat näkevät tämän olevan meidän pelitapamme”, Backe kertoi.

Backen mukaan valitulla pelitavalla Suomi voi saada tuloksia jopa isoja maita vastaan vieraissa.

”Jos pitäydymme pelisuunnitelmassa ja teemme töitä 90 minuutin ajan, meillä on mahdollisuus”, Backe sanoi.

Backe hehkutti Suomen avausmaalia, joka oli ”tyypillinen vastahyökkäysmaali”. Suomi oli pelannut Backen aikakaudella seitsemän tuntia ennen kuparisen rikkoutumista.

”Se maali oli mahtava. Syötöt olivat häikäiseviä, ja Kasper Hämäläisen juoksu oli loistava. Hän juoksi takatolpalta rangaistusalueen poikki täydellisellä tavalla. On vaikea pysäyttää hyökkääjää, joka tekee tuollaisia juoksuja. Toivottavasti Suomen kannattajat näkevät, että olemme oikealla tiellä”, Backe sanoi.

Hämäläisen maali oli Backen päävalmentajakauden ensimmäinen maali.

”Se oli jotain spesiaalia. Vierasmaalin tekeminen ja johtoon siirtyminen vieraissa. Pelaajat ansaitsivat sen maalin. Moni joukkue ei hae tältä stadionilta tasapeliä”, Backe sanoi.

Backe hämmästeli vielä keskiviikon vastustajaansa, jolla oli ”neljä maailmanluokan hyökkääjää”.

”Penkiltä tulivat vielä Christian Benteke ja Romelu Lukaku, kun aloituksessa jo oli Michy Batshuayi ja Divock Origi. Belgian hyökkäysvoima oli maailmanluokkaa”, Backe sanoi.

Backe epäili, että Belgian tasoitusmaalissa pallo otti kimmokkeen, mikä vaikeutti Lukas Hradeckyn torjuntaa.

”Hän pelasi loistavasti. Tuollaisia maalivahteja tarvitaan. Kun joukkue on paineen alla, hän voi pelastaa päivän”, Backe kehui ykkösmaalivahtiaan.

Maanantaina Suomi kohtaa toisen EM-turnausjoukkueen, Italian Veronassa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!